UPDATE. Coronavirus Italia. Aproape 150 de morţi şi peste 3.900 de îmbolnăviri. 3 români, printre cei infectați

Ultima actualizare:

    Italia este cel mai mare focar de coronavirus din Europafoto: Profimedia
Italia este cel mai mare focar de coronavirus din Europafoto: Profimedia

Situație critică în Italia, unde în ultimele 24 de ore au fost raportate încă aproximtiv 840 de cazuri de infecții, numărul acestora ajungând la peste 3.900 de îmbolnăviri. De asemenea, încă 41 de oameni au murit, crescând numărul victimelor temutului virus din China la 148. Virusul mortal a ajuns deja în aproape 90 de țări, epidemia evoluând rapid acum în părți din Asia, Europa și Statele Unite.

UPDATE:  Potrivit datelor obținute în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna. Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum și oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obținerea unor informații suplimentare din partea autorităților italiene cu atribuții în gestionarea situației.MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

De asemenea, opt români au fost confirmați pe teritoriul țării noastre cu Covid-19

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Potrivit rapoartelor epidemilogice, focarul este localizat în nordul Italiei, în regiunileLombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte. Au fost, însă, înregistrate cazuri și în provinciile Liguria,Toscana, Marche, Sicilia, Campania, Friuli Venezia Giulia, Puglia ,  Abruzzo, Lazio, Umbria, Calabria, Trentino Alto Adige și provincia autonomă Bolzano.

Potrivit datelor raportate azi de Institutul Național pentru Săbnătate publică, în total, în Italia, au fost confirmate până acum 3.927 de îmbolnăviri şi 148 de decese. Pentru a controla extinderea focarului în alte zone din Italia, autoritățile de sănătate publică au luat măsuri de limitarea mișcării persoanelor în unele comune, precum și măsuri generale de anulare a activitatilor din zonă (instituții de învățământ, evenimente sportive, magazine, baruri, unități de producție etc.).Nu sunt impuse restricții de călătorie în și dinspre restul Italiei.

Printre victimele coronavirusului din Italia se află și un român. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, care citează informațiile transmise de autoritățile italiene, ”un cetățean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecție cu COVID-19. Cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”.

Peste 93.500 de infecții cu coronavirus la nivel global

Conform statisticilor furnizare de autoritățile sanitare, pe glob s-au confirmat, până în prezent, 93.538 infecţii şi 3.368 de decese din cauza Covid-19.

În afara Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 16.803 de cazuri confirmate, din care 326 decese.

Numărul de cazuri confirmate zilnic la nivel internațional este în continuare mai ridicat decât cel din China continentală.

În ultimele 24 de oreau fost raportate 2.029 cazuri confirmate din care 54 decese.

În ultimele două săptămâni evoluția are un trend ascendent, prin raportarea unor focare de transmitere comunitară în Coreea de Sud, Japonia, Italia, Franța, Spania, Germania și Iran.

România are 7 cazuri de infecții cu Covid-19

Autoritățile din țara noastră au transmis că, în ultimele 24 de ore afost confirmat un caz noude infecție cu coronavirus: o persoană care a avut contact apropiat cu cazul nr. 6 (adolescentul de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani din Timișoara care s-a întors recent dinItalia în același avion cu o femeie infectată). În urma rezultatului pozitiv la testul de laborator persoana a fost izolată în spital și este în stare stabilă. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților.

”În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.  Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.  În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.  În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe”, a transmis Grupul de Comunicare strategică al Guvernului.

În total, coronavirusul a infectat 10 români. Doi de pe nava Diamond Pricess, care s-au vindecat și acum așteaptă să revină în țară, unul în Italia, în regiunea Lombardia și 7 în România. Trei dintre pacienții români au fost deja vindecați, însă doi se află încă în spital sub supraveghere.

Citește și:

Haos provocat de coronavirus în România: «Ne pun să ne luăm singuri temperatura»

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus are 25 de ani și lucrează la o firmă a italianului Cesare Emenddatori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net