Copilul de 4 ani care a intrat în comă după ce a fost la stomatolog, în stare critică. S-a instalat insuficienţa multiplă de organe

Ultima actualizare:

    Medicii se luptă să îi salveze viaţa copilului de 4 ani de la PiteştiFOTO: adevarul.ro
Medicii se luptă să îi salveze viaţa copilului de 4 ani de la PiteştiFOTO: adevarul.ro

Veşti proaste vin de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Starea de sănătate a băieţelului de 4 ani, care a intrat în comă în urma unei anestezii generale făcută la un cabinet stomatologic din Piteşti este extrem de gravă. S-a instalat insuficienţa multiplă de organe, iar medicii se luptă să îl menţină în viaţă.

Copilul a fost adus la Spitalul Grigore Alxandrescu din Bucureşti în stare gravă. Medicii fac în continuare toate eforturile pentru a-i salva viaţa, însă sunt foarte rezervaţi cu privire la şansele de recuperare.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea micuţului este foarte gravă. „S-a instalat insuficienţa multiplă de organe . Se depun toate eforturile pentru a fi menţinut în viaţă”, a precizat Dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.  

Nenorocirea s-a petrecut luni după-amiază, când copilul a fost adus de părinţi la clinica de stomatologie din Piteşti pentru o lucrare stomatologică mai complexă. Acolo s-a decis, cu acordul părinţilor, că este necesar să i se facă anestezie generală. După 45 de minute s-a descoperit că starea băieţelului se schimbase în rău. A fost resuscitat şi transportat la spitalul de pediatrie din Piteşti. Pentru că starea lui era extrem de gravă, medicii au stabilit că trebuie dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Medicul anestezist Adrian Dinescu a fost cel care l-a anesteziat pe copil. El spune că nu este vinovat şi că procedura a fost făcută corect. Şi reprezentanţii clinicii medicale au transmis că de fapt părinţii au solicitat acest tip de anestezie, având în vedere că fratele copilului care a intrat în comă a suferit intervenţii stomatologice în acelaşi mod. Motivul ar fi fost, conform comunicatului remis de clinica respectivă publicaţiei citate, faptul că cel mic nu era cooperant.

Clinica nu avea voie să facă anestezie generală           

În tot acest timp, la Piteşti sunt în derulare ancheta poliţiei şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică.

„Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare.

Poliţia a deschis dosar de cercetare în acest caz.

Citeşte şi:

Care sunt riscurile anesteziei

Experienţă teribilă pentru o pacientă: s-a trezit din anestezie, în mijlocul operaţiei

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net