Cine e Rovana Plumb, ministrul interimar al educației. De câte ori a ocupat scaunul de ministru

Ultima actualizare:

    De astăzi (3 octombrie), Rovana Plumb este noul ministru interimar al educației, pentru cel mult 45 de zileFOTO: adevarul.ro
De astăzi (3 octombrie), Rovana Plumb este noul ministru interimar al educației, pentru cel mult 45 de zileFOTO: adevarul.ro

De astăzi (3 octombrie), Rovana Plumb este noul ministru interimar al educației, pentru cel mult 45 de zile. Nu s-a dus să își vadă noul loc de muncă, fiind la Strasbourg, alături de premierul Dăncilă, unde plenul Parlamentului European a dezbătut situaţia statului de drept din România.

Fotoliul de ministru al educației a rămas liber după demisia lui Valentin Popa, la 27 septembrie. Guvernul a desemnat-o pe Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, să ocupe funcția vacantă, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare.

Rovana Plumb este al 24-lea ministrul al educației din 1990, până în prezent. Astăzi, 3 octombrie, trebuia să se prezinte la noul loc de muncă, dar a fost prezentă la Strasbourg, alături de premierul Viorica Dăncilă, unde plenul Parlamentului European a dezbătut situaţia statului de drept din România

Cine este Rovana Plumb

Rovana Plumb (58 de ani) este o persoană publică binecunoscută mai ales după 1994, când a intrat în politică și a devenit membru PDSR, apoi PSD ( din 2000).

S-a născut la 22 iunie 1960, la București și este licențiată a Facultății de Utilaje și Ingineria proceselor chimice. Din 2004, este doctor în Managementul Sistemelor industriale.

Rovana Plumb, familia

Noul ministrul al educației, Rovana Plumb este căsătorită cu Dan (1987) și are doi băieți, Andrei și Răzvan. Dan Plumb a lucrat toată viața în turism. Fiul cel mare, Andrei, a cochetat cu muzica, dar nu a rezistat pe piața mizicală. După ce s-a însurat cu Ani (prezentatoare de știri), a început să facă afaceri în domeniul comerțului cu produse din carne. Presa a scris că Andrei Plumb își dorea să devină primarul orașului Tărgoviște, dar el a negat. Fiul cel mic, Răzvan, este cunoscut mai degrabă prin mașinile de lux pe care le conduce și pentru iubitele sale.

Rovana Plumb, funcții

Ascensiunea Rovanei Plumb a fost rapidă. În perioada 1984-1994, a fost inginer la Fabrica de cosmetice Miraj, din Capitală, având mai multe funcții. Din 2005, până în 2000, a fost președinte la Societatea Gerovital Cosmetics.

Între 2001 și 2004, a fost președinta Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (rang de secretar de stat), în 2003 a devenit secretarul general al Organizației de Femei Social-Democrate, a fost deputat de Vâlcea și timp de cinci ani a fost europarlamentar.

De câte ori a fost ministru Rovana Plumb

De-a lungul timpului, Rovana Plumb a fost de mai multe ori ministru, în cele mai diferite domenii.

Astfel, Rovana Plumb a fost ministru al mediului și schimbărilor climatice (2012-2014), ministrul muncii și justiției sociale (2014-2015), ministrul fondurilor europene (28 ianuarie 2018, până în prezent).

Rovana Plumb, averea

Potrivit declarației de avere, Rovana Plumb deține patru terenuri în trei județe (Ilfov, Prahova și Dâmbovița), pe o suprafață totală de circa 4.800 mp. Pe fiecare dintre aceste terenuri, Rovana Plumb deține case, plus două apartamente în București, în sectoarele 2 și 6.

Rovana Plumb locuiește în vila sa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, care are o suprafață construită de 671 mp
Rovana Plumb locuiește în vila sa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, care are o suprafață construită de 671 mp

Casa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, are o suprafață construită de 671 mp. Rovana Plumb a mai declarat bijuterii (lanțuri, brățări, cercei) în valoare de 7.000 euro.

Noul ministrul al educației declară că are datorii în valoare totală de 800.000 de euro, dar nici un leu în conturi.

Ca ministru, Rovana Plumb are un salariu lunar de 8.400 de lei, iar indemnizația de parlamentar este de 4.300 lei. În total, anul trecut, Rovana Plumb a câștigat din aceste activități 153.311 lei.

În octombrie 2014, presa a semnalat faptul că "una dintre maşinile de lux ale familiei Rovanei Plumb - ministrul mediului pe atunci, un Audi Q7, este înmatriculată în Bulgaria, la Ruse, pentru a evita plata timbrului de mediu, care s-ar ridica la aproximativ 3.000 de euro. Ulterior, ANAF a prezentat dovada plății taxei de mediu, scrie adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net