Ce se întâmplă la Deveselu, unde a fost ales primarul mort. Adevăratul motiv pentru care l-au votat oamenii

Ultima actualizare:

    Primarul din Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirusfoto: Adevărul
Primarul din Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirusfoto: Adevărul

Situație inedită în comuna Deveselu, unde a fost reales primar Ion Aliman, bărbatul de 57 de ani care a murit de Covid-19 în urmă cu mai puțin de două săptămâni. Aliman a fost votat inclusiv de către viceprimarul localității, care a explicat că prin acest vot oamenii au dat Partidului Social Democrat sansa să propună un candidat la alegerile parțiale următoare.

Ion Aliman era candidatul PSD la primăria din Deveselu, iar moartea sa, cu numai 10 zile înainte de alegeri, în urma complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus, nu a permis eliminarea sa de pe buletinele de vot, nici intrarea în cursă a unui nou candidat.

Astfel, singura variantă pentru un proces electoral echitabil, a rămas forțarea unei noi runde de alegeri, numai pentru fotoliul de primar.

"A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat", a explicat Nicolae Dobre, viceprimarul comunei Deveselu, la Digi24.

Dobre a spus că la alegerile parțiale următoare își va depune și el candidatura. "Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri."

Viceprimarul comunei Deveselu: ”Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit?”

Întrebat dacă și el l-a votat pe Ion Aliman, Nicolae Dobre a confirmat. "Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva?

Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie.

Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent", a adăugat Dobre.

Citește și:

Votul în Fierbinți. «Nu avem gaze, nu avem nimic. Film ne trebuie nouă?» Ce spune adevăratul patron al cârciumii lui Bobiţă

De ce au mers locuitorii comunei Deveselu la mormântul primarului ales

Viceprimarul a explicat și de ce duminică seară oamenii au mers la mormântul lui Ion Aliman.

"Azi ar fi fost ziua lui de naștere, oamenii au vrut să îi aducă un omagiu, să-i dovedească că duc mai departe ce a vrut el să facă.

A  fost ceva spontan, nu i-a dirijat nimeni, acești oameni chiar l-au iubit", a afirmat Nicolae Dobre.

Citește și:

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a filmat fiica în genunchi, a câştigat un nou mandat: "I-am ciuruit"

Ion Aliman a murit de Covid-19, după ce a fost transferat la București

Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, candidat PSD pentru un nou mandat, a fost confirmat cu Covid-19 în data de 4 septembrie, a fost internat la Spitalul suport Covid din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală. Aici a murit, în 17 septembrie.

Pentru că a murit în timpul campaniei electorale, el nu a putut fi scos de pe buletinele de vot. De altfel, presa locală a scris că lui Aliman i s-a făcut în continuare campanie în comună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net