Ce a pățit o profesoară din Sighetu Marmației, care a pălmuit o elevă de clasa a III-a

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Un caz scandalos petrecut pe 1 martie 2018, la o școală din Sighetu Marmației, și-a găsit rezolvarea în instanță. O profesoară de limba engleză, care a lovit cu palma o elevă de clasa a treia, de la Școala Generală nr. 10, a fost obligată să îi achite acesteia daune morale de 1.000 de lei. Curtea de Apel Cluj a pronunțat joi, 9 iunie 2020, sentinta finală în acest proces.

Incidentul s-a petrecut pe 1 martie 2018, în timpul orei de engleză de la Școala Generală nr. 10 din Sighetu Marmatiei. Pentru că eleva de clasa a treia deranja ora, profesoara s-a enervat și a pălmuit-o peste față, scrie Ziare.com. Fata a început să plângă, iar colegii au anunțat-o pe mama elevei, care a depus plângere împotriva profesoarei. Cadrul didactic a fost sancționat de conducerea școlii cu avertisment, însă cazul a ajuns și în instanță, profesoara fiind judecată pentru purtare abuzivă.Prima faza a procesului s-a judecat la Judecătoria Sighetu Marmației, unde judecătorii i-au aplicat profesoarei o amendă de 3.000 de lei și au obligat-o să îi achite elevei daune morale de 1.000 de lei, mai scrie sursa citată.

"Un copil se educă, nu se dresează""Chiar dacă apărătorul ales al inculpatei a apreciat, în concluziile sale din față instanței, că fapta inculpatei nu ar fi atât de gravă, pentru că <<aceasta încerca să educe tinerii>>, susțineri pe care inculpata, la ultimul cuvânt, a arătat că și le însușește, instanța arată că un copil se educa, nu <<se dresează>> . Se pune problema ce pot înțelege și ce pot învață niște copiii în vârstă de 9 ani la școală, fiind evident că nu se poate pretinde unor copii să se comporte că niște adulți. Prin fapta sa, inculpata aduce atingere unor valori sociale protejate de lege, respectiv integritatea corporală și emoțională ale unor copii ale căror caractere sunt în formare, precum și prestigiului unității de învățământ unde s-a săvârșit fapta, împrejurări care impun organelor judiciare măsuri ferme, în vederea contracarării acestui comportament deviant față de un elev aflat în plin proces de educare", se arată în sentința Judecătoriei Sighetu Marmației.

Citește și:

Elevi bătuți la Liceul Eugen Lovinescu din București. Victimele au fost duse la Spitalul Grigore Alexandrescu

Un elev de 14 ani s-a ales cu un traumatism cranian după ce a fost bătut de mai mulți copii de aceeași vârstă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net