În ce domenii lucrează cei mai fericiţi angajaţi din România

Ultima actualizare:

    Angajaţii români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creativeFoto Shutterstock
Angajaţii români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creativeFoto Shutterstock

Cât de bine este să ai un loc de muncă unde să lucrezi cu drag! Potrivit unui studiu, angajaţii români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creative.

Angajaţii români care au înregistrat cel mai ridicat nivel de fericire sunt cei care lucrează în departamente creative şi marketing, dar şi în domeniul bancar, scrie adevarul.ro. Rezultă că cei care lucrează ”cu palmele” nu sunt prea fericiți de job-ul lor.

Cei mai puţin fericiţi cu locul lor de muncă sunt activi în domenii precum ingineria şi industriile de fabricare, dar şi în IT.

Potrivit studiului derulat de Mindspace, angajaţii din Statele Unite sunt cei mai fericiţi, angajaţii români se situează la mijlocul scalei, în timp ce angajaţii din UK sunt cel mai puţin încântaţi de mersul la birou.  

”Vestea bună este că 30% dintre angajaţii care desfăşoară o muncă de birou declară că sunt foarte fericiţi, iar 54% dintre aceştia spun că sunt fericiţi în majoritatea timpului. Analiza celor şapte ţări incluse în studiu arată că angajaţii din Statele Unite sunt cei mai încântaţi să meargă la muncă, 54% dintre ei declarând că sunt foarte fericiţi şi 39% că sunt fericiţi în majoritatea timpului“, precizează autorii studiului într-un comunicat citat de adevarul.ro.

61% dintre angajaţii români sunt fericiţi

”În ceea ce îi priveşte pe angajaţii români, 21% dintre ei au declarat că sunt foarte fericiţi, iar 61% că sunt fericiţi în majoritatea timpului petrecut la birou”, continuă realizatorii studiului.

”Fericirea la locul de muncă este importantă nu doar pentru atmosfera pozitivă pe care o creează, ci şi pentru business. Ne-am propus să analizăm ce îi face pe angajaţi fericiţi pentru că ştim că starea lor de bine se traduce într-un engagement mai ridicat, în mai multă productivitate, creativitate şi flexibilitate. În plus, ei au un impact pozitiv şi asupra colegilor şi rămân alături de business mai mult timp. Cine nu îşi doreşte asta?“, a afirmat Dan Zakai, CEO şi co-fondator Mindspace.

Studiul Mindspace a fost realizat în aprilie 2019. Mindspace este un operator de spaţii de lucru flexibile, de tip boutique, destinate proprietarilor şi companiilor de toate dimensiunile. Locaţiile companiei sunt situate în 15 oraşe din Europa şi SUA.

Citește și:

Care vor fi meseriile viitorului. Unele nici nu s-au inventat încă

Meseriile viitorului. Ce profesii ar trebui să aleagă studenţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net