Meseriile viitorului. Ce profesii ar trebui să aleagă studenţii

Ultima actualizare:

    Studenţii în căutarea unui job pot afla care sunt meseriile spre care ar trebui să se orientezefoto: Pixabay
Studenţii în căutarea unui job pot afla care sunt meseriile spre care ar trebui să se orientezefoto: Pixabay

Într-o lume a tehnologiei avansate şi a descoperirilor de ultim moment, nu mai e mult până când cele mai multe meserii vor fi preluate de roboţi. Aproape 30% din joburi sunt acum realizate de mașinării, iar specialiștii estimează că în următorii 3-4 ani vor dispărea peste 75 de milioane de locuri de muncă. Studenţii pot afla care sunt joburile viitorului la o nouă conferinţă Future Skills &Future of Work.

Tinerii care se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă ar putea fi interesați de evenimentul organizat de Liga Studenților Români din Străinătate. Future Skills and Future Work reprezintă o oportunitate pentru tineri de a-și lărgi orizonturile și de a fi pregătiți pentru locurile de muncă din viitor.

"Ne propunem să identificăm abilitățiile necesare pentru a face față nevoilor schimbătoare de pe piața muncii. Cu ajutorul invitaților noștri, experți din domenii precum inovație, mediul de afaceri și administrație publică, discuțiile o să abordeze probleme reale de care studenții se vor lovi la ieșirea din facultate și o să propună modalități de rezolvare bazate pe ani de experiență", declara Robert Stredie, președintele Ligii Studenților Români din Străinătate.

O nouă conferinţă Future Skills & Future of Work va avea loc la Teatrul Constantin Tănase, pe data de 28 noiembrie 2019, de la orele 18:00. Evenimentul este dedicat studenţilor români şi are ca tematică o dilemă actuală în societatea de azi, şi anume job-urile viitoarului, dar şi abilităţile de care vom avea nevoie pe piaţa muncii. Conform World Economic Forum, începând cu 2022, mai mult de jumătate din persoanele angajate vor trebui să capete mai multă expertiză pentru poziția pe care o dețin sau să își dezvolte noi abilități. Evenimentul Future Skills & Future of Work continuă seria de conferințe, cu scopul întocmirii unui raport care va conține concluzii și propuneri menite să fie înaintate Ministerului Educației Naționale.

Experţii spun că joburile viitorului variază de la ingineri în nanotehnologie sau ingineri în tehnologie eoliană si solară, până la designeri.

Citeşte şi:

De ce iubesc străinii România. Campanie inedită de 1 Decembrie

Cât îi costă chiria pe studenți. În gazdă sau la cămin?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net