Calculează viteza mașinilor în minte. Este olimpic la Fizică, Chimie şi Matematică

Ultima actualizare:

    Vlad-Ştefănuţ Radu (15 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este unul dintre elevii geniali ai RomânieiFOTO: adevarul.ro
Vlad-Ştefănuţ Radu (15 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este unul dintre elevii geniali ai RomânieiFOTO: adevarul.ro

Vlad-Ştefănuţ Radu (15 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este unul dintre elevii geniali ai României. Este medaliat la Fizică şi Matematică şi se distrează calculând mental viteza de deplasare a maşinilor sau a păsărilor când merge pe stradă. Bravo!

Un tânăr excepțional. Vlad-Ştefănuţ Radu (15 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, este unul dintre elevii geniali ai României.

Vlad participă încă din clasa a V-a la olimpiade şi concursuri şcolare, primele fiind Matematica, Lingvistica şi Informatica, pentru ca mai târziu să descopere Fizica şi Chimia, scrie adevarul.ro.

”Calificările la naţională nu au venit de prima dată. Am căpătat experienţă, m-am dezvoltat şi am reuşit apoi să mă calific la olimpiadele naţionale”, a povestit Vlad pentru ziarul ”Adevărul”.

În clasa a VIII-a a participat doar la olimpiadele de Fizică şi Chimie pentru că multe dintre acestea se ţineau în aceeaşi săptămână. La Fizică a fost medaliat cu bronz de către Societatea Română de Fizică, iar la Chimie a câştigat olimpiada judeţeană şi s-a întors cu o menţiune de la competiţia naţională, oferită de către Ministerul Educaţiei.

În 2019 a reuşit să participe la trei olimpiade naţionale. La Matematică a fost recompensat cu medalia de bronz de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România, aceeaşi distincţie fiindu-i acordată şi la Fizică, iar la Chimie a obţinut o menţiune.

În spatele performanţelor sale stau profesorii de la şcoala gimnazială nr. 29 din Galaţi şi de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, dar şi părinţii fără de care Vlad a mărturisit că nu ar fi reuşit să facă nimic pentru că l-au sprijinit necondiţionat şi l-au motivat constant.

”Ştiu că pare dificil, este mult de învăţat, dar totul ţine de cât de bine îţi poţi organiza timpul. Contează şi cât de multă pasiune ai şi dorinţă de muncă. Nu înseamnă însă numai învăţat, pentru că la un moment dat simţi că nu mai poţi. Trebuie să te şi relaxezi. E nevoie să menţii relaxarea şi învăţatul într-un echilibru permanent”, a spus olimpicul.

Cum se distrează un elev genial

Pentru a se destresa, Vlad merge cu bicicleta şi joacă fotbal, dar iese şi cu prietenii, pentru că a descoperit că socializarea este la fel de importantă ca şi învăţatul. Îi place competiţia, dar consideră că elevii trebuie să înveţe să nu îşi mai vadă colegii cu care concurează ca pe nişte duşmani şi să înţeleagă că trebuie să colaboreze unii cu alţii.

O zi obişnuită pentru olimpicul din Galaţi începe la ora 6,30, continuă cu orele de curs, iar după acestea îşi rezervă o perioadă de odihnă pentru a-şi recupera energia şi a elimina stresul, iar apoi începe să înveţe.

Şi-a stabilit şi aici o regulă. Nu are un număr fix de ore alocate pentru studiu, ci învaţă atât timp cât consideră că o poate face eficient.

Obişnuieşte să meargă pe stradă şi să calculeze în minte viteza cu care se deplasează o maşină sau o pasăre, luând în calcul indicele de frecare al roţilor cu carosabilul sau al aripilor cu aerul.

Este pasionat şi de Lingvistică pentru că are ocazia să traducă texte din limbi antice, folosind anumite indicii gramaticale, şi mărturiseşte că se relaxează cu acest gen de exerciţii, scrie adevarul.ro.

Citește și

Au luat 5 medalii de aur și una de argint la Olimpiada de Matematică

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net