Au luat 5 medalii de aur și una de argint la Olimpiada de Matematică

medalii_de_aur_balcaniada_de_matematica_2019.jpg

Lotul olimpic de juniori al României s-au întors marți, 25 iunie, de la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, din Cipru (Agros), cu cinci medalii de aur și o medalie de argint
Lotul olimpic de juniori al României s-au întors marți, 25 iunie, de la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, din Cipru (Agros), cu cinci medalii de aur și o medalie de argint
FOTO: Ministerul Educației

Avem copii de aur. Elevii români s-au întors de la Olimpiada Balcanică de Matematică cu cinci medalii de aur și una de argint. Bravo lor!

Lotul olimpic de juniori al României s-au întors marți, 25 iunie, de la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, din Cipru (Agros), cu cinci medalii de aur și o medalie de argint.

În urma acestor rezultate, România a ocupat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni cu 219 puncte (din 240 posibile).

Olimpiada de Matematică. Au luat 5 medalii de aur și una de argint

Medaliile de aur au fost obținute de Radu Andrei Lecoiu (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște), David Andrei Anghel (Școala Gimnazială nr. 56 din București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnazială „George Bacovia” din București), acesta din urmă medaliat cu bronz în concursul de anul trecut.

Lucrările lui Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu și Iustinian Cristian Constantinescu au primit punctaje maxime.

Medalia de argint a fost adjudecată de Lucia Râșnoveanu (Școala Gimnazială „Spectrum” din Constanța).

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara, prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna (jud. Bacău) și prof. Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observator).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie destinată elevilor cu vârsta sub 15 ani și jumătate din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 16 ţări (10 țări membre şi 6 cu statut de invitat).

Delegația României a revenit în țară marți, 25 iunie, ora 14:50, fiind întâmpinată și felicitată de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Citește și

Topul liceelor din București. Cele mai bune colegii din sectoarele Capitalei

Rezultate Evaluare națională 2019. 429 de elevi au luat media 10,00

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1