Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

cristina_postelnicu_10_evaluare_nationala.jpg

Eleva Cristina Postelnicu, din localitatea Orlea, judeţul Olt, a luat media 10 la Evaluarea națională 2019
Eleva Cristina Postelnicu, din localitatea Orlea, judeţul Olt, a luat media 10 la Evaluarea națională 2019
FOTO: adevarul.ro

Opt elevi din judeţul Olt au obţinut media 10 la Evaluarea naţională, iar Cristina Postelnicu, elevă la o şcoală gimnazială dintr-o localitate de lângă Corabia, este printre ei. Şi-a făcut mama să plângă de bucurie atunci când, în pauza de masă, a primit vestea de la fiica sa, scrie adevarul.ro.

Absolvenții de gimnaziu au avut emoții uriașe marți, 25 iunie, până au aflat notele obținute la Evaluarea națională. În toată țara, au fost 429 de medii de 10,00.

Cristina Postelnicu, din localitatea Orlea, judeţul Olt, este unul dintre acești copii care au studiat constant în gimnaziu.

Fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională

Diriginta Cristinei Postelnicu, profesoara Doina Dima, spune că eleva sa este „un copil deosebit“.

”A învăţat până în ultima zi de şcoală, credeţi-mă, niciodată n-a considerat că e prea mult. Nu cred că a făcut meditaţii, dar dacă un profesor îi dădea să rezolve cinci teste, le rezolva pe toate, nu s-a plâns. Ea a avut 10 în toţi anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat aşteptat. M-am bucurat, dar ştiţi cum? Din tot sufletul, din tot sufletul!“, a declarat diriginta fetei, citată de adevărul.ro.

La ultima discuţie privind orientarea în carieră a aflat de la elevă că şi-ar dori să meargă la Filologie, la un liceu din Craiova, iar mai târziu să urmeze Facultatea de Jurnalism. Eleva a fost, doi ani la rând, la un pas de calificarea la Olimpiada Naţională de Limba Română, obţinând al doilea punctaj la nivel de judeţ. Are premii la mai toate disciplinele, la concursurile şcolare, însă rezultatele au venit cu  mult efort. Chiar şi aşa, media 10 a luat-o prin surprindere.

Evaluarea națională 2019. Fata de la țară cu media 10

„Este o surpriză. Adică mă aşteptam să fi făcut, dar nu-mi imaginam că va fi 10 fix. În unele momente a fost greu, când trebuia să învăţ foarte mult, dar tot timpul mi-am dorit să iau numai 10, pentru că îmi doream tot timpul mai mult de la mine. Îmi doresc să mă mut în altă ţară şi să am un post foarte bun. Momentan nu ştiu exact ce am să fac, dar sper că totul va fi foarte bine. Îmi place foarte mult să călătoresc“, a declarat eleva, citată de adevarul.ro.

Cât despre orientarea profesională, e şi mai greu după acest rezultat. „Într-un timp îmi doream să devin avocat sau judecător, după aceea am vrut Jurnalism, acum nu ştiu.  Ar trebui să merg la Corabia la liceu, dar acum, că am luat notă mare, mă gândeam că poate am să merg mai departe. Dar e şi o problemă, pentru că ar trebui să stau la internat“, a mai spus tânăra, citată de aceeași sursă.

Alegerea ei e greu de făcut, pe de o parte pentru că îi place Limba Română, însă nu vrea să renunţe nici la Matematică, iar pe de altă parte va fi şi o problemă de costuri. La Corabia ar fi mai uşor pentru părinţi, care lucrează în Corabia, la o croitorie, dar la Craiova costurile ar creşte.

Cristina nu a călătorit până acum foarte mult, dar, într-o vreme în care o mătuşă locuia în Anglia, iar tatăl fetei lucra la rândul său tot acolo, au avut ocazia să meargă toată familia. Atunci a descoperit că i-ar plăcea mult să călătorească, aşa că visul ei rămâne acela de a studia într-un domeniu care să-i permită să câştige ulterior bine şi să poată să descopere lumea. Până atunci nici un efort nu i se pare prea mare. În timpul şcolii se trezea la ora 6,30-7,00 pentru a se asigura că are timp suficient să înveţe. Uneori, seara, mai ieşea să stea de vorbă cu prietenii din sat.

Citește și

Admiterea liceu 2019. Când și cum se face repartizarea

Admitere liceu 2019. Vezi calendarul complet al sesiunii de înscriere

Loading...
 
 

Citește și