Bloggerița Ioana Chicet-Macoveiciuc povestește chinul prin care trece socrul ei internat cu coronavirus la Suceava

Ultima actualizare:

    Medici și pacienți, vulnerabili în fața coronavirusului
Medici și pacienți, vulnerabili în fața coronavirusului

Ioana Chicet – Macoveiciuc, celebra bloggeriță cunoscută în spațiul online drept Prințesa Urbană, a postat pe pagina sa de socializare o mărturie cutremurătoare despre ce se întâmplă cu adevărat la Spitalul Județean Suceava. Ea a povestit calvarul prin care trece zilele acestea socrul ei, internat în spitalul groazei și infectat cu coronavirus: „În 24 de ore nu l-a văzut nici un medic! Omul se sufocă! Nu are nici o șansă!”

Ioana Chicet-Macoveiciu, scriitoare și jurnalistă, a povestit că tatăl soțului ei este internat de câteva zile la Suceava, iar chinurile prin care trece bietul om sunt de nedescris. Cu toate acestea, timp de 24 de ore bătrânul nu a fost văzut de nici un medic, deși avea nevoie să i se facă insulină și dializă. .

Bloggerița Ioana Chicet-Macoveiciuc, despre socrul său: „Omul se sufocă! Nu are nici o șansă!”

Iată ce scria, ieri, Prințesa Urbană pe pagina sa de Facebook.

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă. De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii? Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă. Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu. Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație? De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”.

Soacra este acasă, cu febră și simptome de Covid-19

De ieri până azi, situația s-a mai schimbat puțin și, din fericire, în bine. Aflăm asta dintr-un al doilea mesaj postat. Prințesa Urbană revine și povestește că starea socrului său este stabilă. Peste noapte el a primit tratament, o cană cu ceai și o felie de pâine. „Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă”.

Citește și:

Caz sfâșietor la Sibiu! Doi soți bolnavi de coronavirus au murit în aceeași zi

VIDEO Imagini dezolante! Cum a arătat Suceava în prima zi de carantină totală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net