Banii pentru taxa auto se dau până în luna iunie

taxa_auto-click.ro_.jpg

masina cu banner impotriva taxei auto
Banii pentru taxa auto vor fi rambursaţi cel târziu până în luna iunie a acestui an
foto: arhiva Click!

Banii pentru taxa auto vor fi rambursaţi cel târziu până în luna iunie a acestui an, a anunţat ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Sunt unii proprietari de mașini care așteaptă de ani de zile să primească înapoi banii dați ilegal pe taxa auto. Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe, spune că au fost alocați banii, dar așteaptă aprobarea bugetului pentru 2019. Comisia Europeană a somat România să plătească aceste sume în următoarele două luni.  

Când se returnează taxa auto

”Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă că dăm banii tocmai în iunie. Nu! Cum se aprobă bugetul, începem imediat să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă”, a spus duminică seara, la Antena 3, Eugen Teodorovici.

Ce este taxa auto

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. Ea a suferit numeroase modificări până în 2012 când taxa a fost suspendată până la finalul aceluiaşi an, iar persoanele care plătiseră deja urmau să primească banii înapoi.  

Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de identitate a maşinii, arată agerpres.ro. Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

 

Citește și:

Ai datorii la stat? Nici că ți se mai restituie taxa auto

Ministerul Mediului amână pe termen nelimitat noua «taxă auto»

Loading...

Citește și

  • ministerul mediului introduce o noua taxa auto de poluare

    Noua taxă auto de poluare, este aproape gata şi, de anul viitor, aceasta va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşină. Concret, aceasta se va calcula după o formulă care va conţine trei variabile.

  • Vești proaste pentru șoferi! În mai puțin de trei săptămâni guvernanții vor dezvălui noua formă a ”birului” auto, care va intra în vigoare de anul viitor. Și mai rău este că acesta va fi plătit de toată lumea, indiferent dacă a plătit sau nu vreuna din vechile variante ale taxei pe poluare!