Ministerul Mediului amână pe termen nelimitat noua «taxă auto»

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Să nu poată fi atacată în instanţă, să nu scoată prea mulţi bani din buzunarul cetăţeanului, să cuprindă cât mai multe criterii. Sunt principiile pe care trebuie să le respecte noua “taxă auto” pe care Guvernul Dăncilă vrea să o impună proprietarilor de vehicule.

Vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a dat de înţeles la antena3.ro, că aceasta nu va fi anunţată prea curând, deşi este cerută insistent de Ministerul Finanţelor. Motivul? Specialiştii care se chinuie să elaboreze formula de calcul, nu au găsit o soluţie care să respecte toate criteriile.

”La sfârşitul anului am spus că grupul de lucru nu a finalizat o formulă a taxei care să nu fie atacată în instanţă de orice persoană. O creştere substanţială nu poate fi suportată de anumite persoane şi am precizat că această formulă trebuie să ia în calcul mai mulţi coeficienţi. Norma de poluare, emisiile de CO2, cilindree, etc” a spus Graţiela Gavrilescu conform antena3.ro.

Introdusă pentru prima dată în 2007, taxa a avut o istorie sinuoasă, fiind modificată de mai multe ori şi chiar suspendată pentru o perioadă. Graţiela Gavrilescu promitea în 2018 că până la finele anului trecut va fi găsită o nouă formulă, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar demnitarul nu poate oferi nici acum un orizont de timp.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net