Asistentă din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

testari-coronavirus.jpg

Probele pentru testele de coronavirus se iau din nas și gât
Cadrele medicale sunt expuse

Un nou deces, din cauza Covid-19, s-a înregistrat în rândul cadrelor medicale. De această dată o asistentă de 42 de ani din Țăndărei, unul dintre orașele introduse de autorități în carantină, a fost răpusă de boala nemiloasă. Este al treilea deces în rândul angajaților din sistemul sanitar.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață că asistenta care suferea și de alte boli, se află printre cele 332 de cazuri de deces raportate cu o zi înainte.

Asistentă de 42 de ani din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

Asistenta medicală din Țăndărei a decedat în data de 13.04.2020. ”Femeia avea vârsta de 42 ani, a fost confirmată  COVID 19 în data de 2 aprilie 202 la Spitalul suport Fetești unde a fost și internată.  A fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  'Victor Babeș" în data de 4 aprilie 2020”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Avea boala cronică preexistentă: diabet zaharat, dereglări hirmonate

Femeia intrase în contact cu mai mulți pacienți diagnosticați cu coronavirus din Țăndărei.

Stația de Ambulanță din Țăndărei, județul Ialomița, a fost închisă după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv cu Covid-19.

De asemena, restul personalului medical a fost trimis în izolare la domiciliu.

Numărul deceselor între pacienții cu noul coronavirus a ajuns la 332. Acesta este al treilea deces în rândul cadrelor medicale. Săptămâna trecută, pe 7 aprilie, un ambulanțier de 53 de ani de la Serviciul Județean Suceava a fost declarat mort. Bărbatul a fost diagnosticat pe 30 martie. Al doilea cadru sanitar a decedat pe 11 aprilie, o asistentă medicală de 58 de ani, de la Spitalul Militar Brașov.

 

În urmă cu mai bine de o săptămână, autoritățile au decis să plaseze orașul Țăndărei în carantină, pentru că numărul celor infectați creștea alarmant de la o zi la alta.

 

Citește și: 

Soț şi soție, el-doctor, ea-profesor, au trecut împreună prin infernul COVID-19. "Boala îți fură mințile, tot sistemul de gândire îți este afectat"

Coronavirus România. Un român din 8 infectați este cadru medical. 65% dintre decese au fost în rândul bărbaților

Medicul militar care descria cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient este el însuși infectat

Loading...
 
 

Citește și

  • suceava

    Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

  • vela ministru zboruri anulate

    Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa. Vela a precizat că mai multe zboruri internaţionale vor fi suspendate pentru 14 zile, începând din 5 aprilie, ora 23:00 şi că sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri, cu acordul autorităţilor din statele de destinaţie. Sunt exceptaţi cei care lucrează în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale. Având în vedere carantinarea oraşului Ţăndărei, poliţiştii au stabilit câteva rute ocolitoare. De asemenea, CFR a precizat că nu va mai emite bilete pentru Ţăndărei.