ANAF face angajări. Caută 3.000 de absolvenți de facultate

inspectori_anaf-fisc.jpg

inspectori anaf -fisc
ANAF anunţă că vrea să transforme cele 3.000 de posturi vacante în posturi de inspector debutant
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) caută 3.000 de absolvenți de facultate de specialitate pe care să-i angajeze fără concurs. O treime din personalul instituției are vârsta cuprinsă între 51 - 60 de ani.

ANAF anunţă că vrea să transforme cele 3.000 de posturi vacante în posturi de inspector debutant, pe care să fie angajaţi tineri absolvenţi, fără concurs, ci doar pe baza notelor din facultate, scrie adevarul.ro.

ANAF face angajări

Potrivit unui comunicat transmis de ANAF, Fiscul „intenţionează să angajeze, în sistemul fiscal, tineri valoroşi, absolvenţi de studii superioare de specialitate”, deoarece o treime din personalul  instituției are vârsta cuprinsă între 51 - 60 de ani.

În perioada 2019 - 2020, vor ieşi la pensie aproape 2.500 de angajaţi ai ANAF, dintre cei 23.500, iar instituția dorește să întinerească personalul. ”Pe lângă cursurile de pregătire din cadrul Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă, din cadrul MFP (care se va transforma în Şcoala de Fiscalitate, Finanţe Publice şi Vamă), tinerii angajaţi vor beneficia şi de un transfer de know - how de la colegi îndrumători, cu o bogată experienţă şi un nivel profesional ridicat”, transmite Fiscul.

”Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF vor ca pe o parte a posturilor vacante să angajeze tineri absolvenţi de învăţământ superior, pe care să-i specializeze la Şcoala de Fiscalitate. Impactul la buget ar fi mai redus, iar tinerii angajaţi ar aduce în instituţie un suflu proaspăt, de care ANAF are mare nevoie”, clarifică ANAG.

ANAF caută 3.000 de absolvenți de facultate

Ceea ce intenţionează ANAF pe viitor este ca absolvenţii să fie selectaţi în funcţie de o serie de criterii, cum ar fi nota finală a examenului de absolvire, note obţinute la disciplinele de specialitate şi interviu.

În baza lor, aceştia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia de îndrumători şi vor urma, totodată, cursurile Şcolii de Fiscalitate, Finanţe Publice şi Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanţii vor susţine un examen, vor fi evaluaţi, pentru a se stabili modul în corespund exigenţelor instituţiei.

Citește și:

ANAF a restituit toate taxele auto. Au fost 1,91 de milioane de cereri depuse

Unde te angajezi în 2019. Domeniile în care se caută forță de muncă

Loading...
 
 

Citește și

  • garda-financiara-sediu_central

    Nu răspundeți unor mesaje în care nu aveți încredere! ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele Cabinetului președintelui ANAF.

  • Contul ANAF, de pe Spațiul Privat Virtual, va avea din ce în ce mai multe întrebuințări

    Orice român își poate face cont pe Spațiul Privat Virtual (SPV), administrat de ANAF. Aici, poate depune declarațiile de venit ca să evitre cozile de la ghișee. Dar iată că reprezentanții Ministerului de Finanțe vor ca SPV să se extindă și să devină un mijloc important de comunicare directă cu fiecare contribuabil.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1