Unde te angajezi în 2019. Domeniile în care se caută forță de muncă

politist-angajari.jpg

Cine vrea să se facă polițist trebuie să știe că Ministerul de Interne face angajări în 2019
Cine vrea să se facă polițist trebuie să știe că Ministerul de Interne face angajări în 2019

La stat sau la privat încă se mai fac angajări. Important este afli din timp și să-ți depui CV-ul. Click! îți spune unde te angajezi în 2019 și domeniile în care se caută forță de muncă.

Ministerul de Interne va scoate la concurs peste 940 de posturi vacante, după ce a primit undă verde de la Guvern. Locurile de muncă vor fi ocupate prin examen, în cursul anului viitor.

Angajări la stat

Conform oficialilor de la Interne, angajările vor fi făcute în mai multe structuri:

 • Direcția Generală Management Urgențe Medicale;
 • Inspectoratul General al Jandarmeriei Române;
 • Inspectoratul General pentru Imigrări;
 • Direcția Generală Anticorupție;
 • Direcția Generală de Pașapoarte;
 • Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date;
 • Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor;
 • Agenția Națională Antidrog;
 • Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane;
 • Academia de Poliție;
 • Casa de Pensii Sectorială.

Angajările vor fi făcute atât prin recrutare din sursă externă, dar şi din cadrul MAI, prin trecerea din corpul angenţilor sau subofiţerilor în cel al ofiţerilor, în conformitate cu decizia structurii organizatoare.

Angajări în sectorul privat

În mediul privat, planurile de angajare pentru intervalul ianuarie-martie 2019 sunt pozitive în toate regiunile şi în majoritatea sectoarelor de activitate, dar se aşteaptă o uşoară încetinire a ritmului angajărilor.

Asta în contextul în care 70% dintre angajatori nu intenţionează să-şi redimensioneze forţa de muncă, nici în sensul creşterii, nici în sensul reducerii acesteia, dar 9% anticipează concedieri, potrivit unui studiu publicat de Manpower.

Totodată, aproximativ 1 din 5 angajatori români vor cauta forță de muncă în 2019. Vor fi joburi în agricultură,vânătoare, silvicultură şi pescuit, industrie extractivă, industrie prelucrătoare.

”Angajatorii din sectorul finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri sunt şi ei optimişti, raportând o previziune netă de angajare de 3%, consolidată atât în raport cu trimestrul al patrulea, cât şi cu primul trimestru, cu 1, respectiv 7 puncte procentuale”, anunță Manpower.

Patronii din toate cele opt regiuni anticipează creşteri ale numărului total de angajaţi în 2019. Firmele din regiunile Sud şi Bucureşti şi Ilfov sunt cele mai optimiste și anunță un procent de angajare de 20%, în timp ce societățile care activează în zona de Sud-Est se vor încadra la 9%. Cea mai puternică piaţă a forţei de muncă este preconizată de angajatorii din companii mari, care raportează o previziune netă de angajare de 24%

. În schimb, sunt șanse mici de a ocupa un loc de muncă în sectorul energie electrică, apă, gaz. Aici previziunea netă de angajare este de -11%.

 

 

 

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1