ANAF a restituit toate taxele auto. Au fost 1,91 de milioane de cereri depuse

taxa_auto-click.ro_.jpg

proteste impotriva taxei auto
ANAF a restituit taxa auto percepută ilegal timp de 10 ani, din 2007, până în 2017
FOTO: Click!

În sfârșit, ANAF a restituit taxa auto percepută ilegal timp de 10 ani, din 2007, până în 2017. Începand din 2017, până în prezent, A.N.A.F. a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români, care au depus documentații complete, anunță instituția.

Astfel, începand din 2017 până în prezent, A.N.A.F. a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

”Menționăm că, A.N.A.F. are în atenție și cererile ale căror documentații sunt incomplete. Acestea vor fi soluționate, pe măsură ce contribuabilii notificați vor transmite către Agenția Fiscală clarificările solicitate”, precizează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ANAF a restituit toate taxele auto

Taxa Auto dateaza din anul 2007, cu scopul declarat de a limita importurile de mașini vechi. Inițial, taxa se numea de primă înmatriculare, pe care o achitau doar mașinile second-hand importante. În același an, Comisia Europeană a deschis procedura de infrigment, spunând că taxa auto din România este ilegală.

În 2008, taxa se va numi de poluare care a funcționat pe principiul poluatorul plătește.

În 2016, Curtea Europeană de Justiție emite o decizie prin care Statul român este obligat să restituie și Timbrul de Mediu în vigoare pentru mașinile second-hand, după ce și celelalte trei forme ale taxei au fost declarate ilegale.

Citește și:

Vești bune pentru șoferi! Bani în plus pentru restituirea taxelor auto

Datoria Guvernului. Câți bani le-a dat Ministerul de Finanțe șoferilor pentru taxa auto

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1