Ana Birchall, mesaj ironic pentru Viorica Dăncilă: «Doar nu era să vorbesc despre broșe»

Ultima actualizare:

    Ana Birchall a desființat argumentele care au stat în spatele excluderii ei din PSDfoto: arhivă personală
Ana Birchall a desființat argumentele care au stat în spatele excluderii ei din PSDfoto: arhivă personală

Ana Birchall a reacționat pe pagina personală de Facebook după ce a fost exclusă din PSD. Fostul ministru al Justiției, taxat de Viorica Dăncilă pentru pozițiile publice pe teme de justiție, i-a transmis un mesaj ironic actualei candidate la președinția României: ”Doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe”.

Ana Birchall, ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă demis prin moțiune de cenzură, a fost exclusă din PSD după primul tur al alegerilor prezidențiale. Șefa PSD i-a reproșat lui Birchall pozițiile publice pe teme de justiție, în condițiile în care, la nivel de partid, se luase decizia ca guvernul să nu mai ”intervină în niciun subiect legat de justiție”.

Fostul ministru al Justiției i-a dat replica Vioricăi Dăncilă pe Facebook.

”În «prea marea sa înțelepciune», ca să nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirma:«După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi.» «Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie.»

Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al Justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de «Comisia specială Iordache» de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe...

Cât despre «Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute», tocmai asta am făcut în calitate de ministru al Justiției: am respectat votul românilor de la referendum, care ne cerea să punem punct greșelilor făcute în trecut în Justiție, să oprim asediul nefast asupra justiției și să începem să recâștigăm încrederea românilor că justiția și domnia legii chiar sunt respectate și aplicate.

P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor românilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!”, a scris Ana Birchall pe pagina personală de Facebook.

Cine este Ana Birchall

Cel mai bogat membru al Cabinetului Dăncilă, cu o avere de zeci de milioane de euro, Ana Birchall trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu omul de afaceri britanic Martyn Birchall, cu care este căsătorită din 1998. Împreună, cei doi au un fiu, Andrew, în vârstă de 16 ani. Ana și Martyn Birchall s-au cunoscut în SUA, unde fostul ministru al Justiției se afla la studii. S-au căsătorit în București, însă fiul lor s-a născut peste Ocean. În prezent, ei locuiesc în România.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a câștigat alegerile în 32 de județe

Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-au îmbrăcat doamnele din politica românească la vot

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net