Cine sunt și cu ce se ocupă soții doamnelor din Cabinetul Dăncilă

Ultima actualizare:

    Femeile din Guvernul Dăncilă sunt la putere și acasă la ele. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
Femeile din Guvernul Dăncilă sunt la putere și acasă la ele. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Pentru prima dată în existența sa, Guvernul României arată deschidere mare față de femei. Nouă din cele 28 de portofolii sunt ocupate de reprezentante ale sexului frumos, care nu au doar rol decorativ. Click! îți spune cine sunt bărbații din spatele lor și care le susțin în cariera politică.

Nouă femei are Guvernul Dăncilă, din care una e divorțată (Lia-Olguța Vasilescu), iar cealaltă e necăsătorită. Mezina Cabinetului, Ioana Bran (31 de ani), desemnată ministru al tineretului și sportului, nu a ajuns încă în fața altarului. 

Viorica Vasilica Dăncilă

Cristinel Dăncilă, soțul premierului României, este inginer de meserie, specializat în exploatarea petrolului. A lucrat împreună cu soția la stația Petrom din Videle. În 2007 este numit de Liviu Dragnea consilier județean în CJ Teleorman, unde petrece un an. În 2008 nu mai figurează pe listele PSD pentru CJ Teleorman, însă locul lui e luat de soție. Viorica Dăncilă (54 de ani) a avut și ea o carieră scurtă în politica internă. Un an consilier la CJ Teleorman și o campanie eșuată pentru Parlamentul României. În 2009 a ajuns în Parlamentul European, profitând de chemarea la vatră a doi europarlamentari PSD.


    Viorica Dăncilă și soțul ei, Cristinel Dăncilă, la o nuntă, împreună cu Gabriela Firea și Florentin Pandele. Foto: Facebook
Viorica Dăncilă și soțul ei, Cristinel Dăncilă, la o nuntă, împreună cu Gabriela Firea și Florentin Pandele. Foto: Facebook

Cristinel Dăncilă revine la Petrom și, în 2009, e mutat în Argeș, unde deține și azi funcția de manager al sucursalei județene a OMV Petrom. Veniturile sale au crescut considerabil din 2009 și până azi, semn că activitatea sa în cadrul companiei nu a fost de neglijat. De la 195.000 de lei pe an (2009), Cristinel Dăncilă a ajuns să câștige 436.162 de lei în 2016 (conform ultimei declarații de avere a soției). Veniturile familiei sunt completate cu indemnizația îndestulătoare a Vioricăi Dăncilă, care a obținut în 2016, pentru activitatea sa din Parlamentul European, suma de 78.174 de euro (circa 367.000 de lei, la cursul actual). Împreună dețin două terenuri intravilane în Brașov și Dolj și nu teren agricol în Dolj. Totodată, familia Dăncilă deține două apartamente (în Videle și în Ploiești), o casă de locuit, la țară, și o casă de vacanță în județul Brașov.

Lia-Olguța Vasilescu

Lia-Olguța Vasilescu, ministrul muncii, a fost căsătorită vreme de 14 ani cu jurnalistul Ovidiu Wlassopol, însă cei doi au divorțat la notar, păstrând discreția acestui eveniment nefericit în viața oricărui cuplu. Cei doi au un băiețel împreună, pentru care fostul soț plătește pensie alimentară. Însă, o femeie de succes nu poate sta prea mult singură, astfel încât Lia-Olguța Vasilescu (43 de ani) a căutat dragostea în propriul partid. În prezent „e în vorbă” cu senatorul PSD Iulian-Claudiu Manda (42 de ani).


    Claudiu Manda e senator din decembrie 2016
Claudiu Manda e senator din decembrie 2016

Senator de Dolj, validat în decembrie 2016, Manda este, din septembrie 2017, președintele Comisiei celor două camere pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Este finul lui Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, exclus din PSD după conflictul cu Liviu Dragnea. La fel ca actuala sa iubită, Claudiu Manda are un copil dintr-o căsnicie anterioară. Fosta soție este medic stomatolog.

Deși nici unul nu a confirmat, cei care le urmăresc activitatea bârfesc că Olguța Vasilescu și Claudiu Manda s-au căsătorit în secret. Până să devină totul oficial cei doi își văd de viața lor. De Revelion au fost împreună în Cuba, semn că le e bine împreună.


    Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, în vacanță în Cuba
Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, în vacanță în Cuba

În ultima sa declarație de avere, Manda a trecut un teren intravilan din județul Dolj, deținut împreună cu nașa de căsătorie, Cristina Zgonea, și o casă de vacanță din Dolj, deținută în proporție de 50%-50% tot cu nașa lui. Explicația se găsește în faptul că soții Zgonea au divorțat și ei, în 2009, iar cele două proprietăți au ajuns la Cristina Zgonea în urma partajului.

Conform documentului din 2016, nu deține o locuință, însă a acordat un împrumut în nume personal de 294.750 de lei societății Imoband Oltenia SRL.   

Carmen Daniela Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan (47 de ani), se poate mândri cu o performanță greu de egalat. Este prima femeie din România care a influențat decisiv răsturnarea unui guvern (Cabinetul Tudose). Are domiciliul din buletin în același bloc cu premierul Viorica Dăncilă, însă similitudinile nu se opresc aici. A urcat în carieră datorită lui Liviu Dragnea, a împrumutat partidul cu bani „pe persoană fizică”, iar soțul ei, Corneliu Daniel Dan, lucrează în OMV Petrom, ca și soțul actualului premier. Însă, acesta nu ocupă un post de manager, ci e angajat al unei firme care administrează o stație de carburanți din rețeaua OMV Petrom. Conform declarației de avere din ianuarie 2017 a ministrului de interne, soții Dan dețin împreună două autoturisme și un apartament în Videle (Teleorman). De asemenea, au de rambursat circa 128.000 de lei, împrumutați din trei surse.

Rovana Plumb

Dacă pe Rovana Plumb (57 de ani) o cunoaște toată lumea, fiind mereu în lumina reflectoarelor, soțul ministrului mediului, Dan Plumb, este un discret om de afaceri. El a fost acționar în mai multe societăți comerciale; pe unele le-a înființat, în altele a intrat ca asociat. Una dintre ele este Prime Time Construct, care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cărnii și produselor din carne. Firma a mers în pierdere în perioada 2008-2014, dar și-a revenit în 2015, conform bilanțurilor contabile. Alta este WRP Smart Invest, o firmă de intermedieri în comerțul cu produse diverse, care nu a mers nici ea ca pe roate. Dan Plumb a fost acționar și în cadrul a două companii care activau în sectorul producerii de energie verde, iar acest lucru se întâmpla în timpul mandatului soției la Ministerul Mediului (2012-2015). În prezent, Dan Plumb este pensionat și, conform declarației de avere a Rovanei Plumb din octombrie 2017, în 2016 a câștigat 20.820 de lei din pensie.


    Dan Plumb și Rovana Plumb, la o nuntă, împreună cu cuplul de primari Firea-Pandele. Foto: Facebook
Dan Plumb și Rovana Plumb, la o nuntă, împreună cu cuplul de primari Firea-Pandele. Foto: Facebook

Împreună dețin un imperiu imobiliar, format din trei terenuri intravilane, în suprafață totală de 4.512 metri pătrați, și un teren forestier în Pietroșița (Dâmbovița). În plus, dețin două case de locuit (în Pantelimon și în Comarnic), două apartamente în București și o casă de vacanță în comuna Buciumeni (Dâmbovița). Rovana Plumb continuă să plătească din împrumutul de 800.000 de euro, luat în 2007 de la BRD.

Grațiela Leocadia Gavrilescu

Grațiela Gavrilescu (51), ministrul mediului, e căsătorită cu Mihai Gavrilescu. Acesta ocupă funcția de inginer-șef la Societatea Națională de Gaze Romgaz, sucursala Ploiești. Împreună cu soția sa a cumpărat un teren intravilan de 514 metri pătrați în Ploiești, în anul 2016. Totodată, Mihai Gavrilescu a moștenit alte trei terenuri, agricole și forestiere, pe care le deține în proporție de sută la sută. Împreună cu soția sa locuiește într-o casă din Ploiești, însă în 2016 și 2017 a vândut două case de locuit, un teren și un apartament din Ploiești, pentru care a primit 151.000 de euro. În declarația sa de avere a menționat trei autoturisme, un cont bancar de 18.500 de euro și o datorie de 440.465 de lei, în urma unui credit luat în 2016 de la Banca Transilvania. În 2016 a câștigat 49.188 de lei, din salariul de inginer.

Ana Birchall

Cel mai bogat component al Cabinetul Dăncilă, cu o avere de zeci de milioane de euro, are o frumoasă poveste de dragoste. Ana Birchall (44 de ani) e căsătorită din 1998 cu omul de afaceri britanic Martyn Birchall. Împreună au un fiu în vârstă de 16 ani. Cei doi s-au cunoscut în SUA, unde actualul vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice se afla pentru efectuarea unor studii de masterat și de doctorat. S-au căsătorit în București, însă fiul lor, Andrew, s-a născut peste Ocean. În prezent locuiesc împreună în România.


    Martyn și Ana Birchall, un cuplu înstărit
Martyn și Ana Birchall, un cuplu înstărit

În 2016, Martyn Birchall a câștigat puțin peste 100.000 de dolari dintr-o colaborare cu o firmă care activează pe piața românească în domeniul dezinsecției și deratizării. Cuplul Birchall deține proprietăți imobiliare, active, conturi și depozite bancare în valoare de circa 23 de milioane de euro. Printre proprietăți se numără un apartament și o casă de locuit în SUA, cumpărate la începutul anilor 2000 pentru fiul lor.

Natalia Elena Intotero

Natalia Elena Intotero (42 de ani), ministrul pentru românii de pretutindeni, e căsătorită cu un om de afaceri italian, pe numele lui Michele Massimiliano Intotero. Acesta s-a lansat în afaceri în 1997, în orașul Brad (Hunedoara) când a deschis societatea Maximilian Impex SRL, o firmă care are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Cel mai bun an al societății, din punct de vedere financiar, a fost 2016, când a înregistrat un profit net de 64.435 de lei. Conform declarației de avere a soției, depusă în iulie 2017, soțul actualului ministru a înregistrat în 2016 venituri de 135.280 de lei din închirierea de spații comerciale. Michele Intotero deține, împreună cu soția sa ori în nume propriu, cinci terenuri intravilane și un teren agricol, toate în județul Hunedoara. În orașul Brad deține o casă de locuit și trei spații comerciale. De asemenea, are patru autoturisme.

Sorina Pintea

Noul ministru al Sănătății, Sorina Pintea (52 de ani), e căsătorită din noiembrie 2010 cu Ovidiu Goga, specialist în consiliere juridică. În ciuda căsătoriei, actualul ministru și-a păstrat numele de fată, sub care este arhicunoscută în Baia Mare. Înainte să ajungă în Guvernul Dăncilă, Sorina Pintea a fost managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Soțul acesteia și-a oferit serviciile de consultanță unei firme din Baia Mare, SC Sovconsulting, specializată în obținerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene structurale și guvernamentale.


    Sorina Pintea și Ovidiu Goga s-au căsătorit în 2010. Foto: citynews.ro
Sorina Pintea și Ovidiu Goga s-au căsătorit în 2010. Foto: citynews.ro

Între anii 2007 și 2009, Simona Pintea a lucrat și ea pentru această societate, unde a oferit, de asemenea, servicii de consultanță. Cei doi soți dețin împreună trei terenuri intravilane în Maramureș și un apartament în Baia Mare. Sorina Pintea a declarat că are de restituit circa 50.000 de euro și 99.000 de lei, în urma a cinci credite. De asemenea, soțul ei a contractat un împrumut înainte de căsătorie, în valoare de 100.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net