Alegerile locale vor avea loc la 27 septembrie 2020. Ludovic Orban: „Vom lua măsuri de protecție împotriva Covid”

Ultima actualizare:

    Românii își vor vota primarii în toamnă
Românii își vor vota primarii în toamnă

Alegerile locale vor avea loc la 27 septembrie 2020, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern, joi, 25 iunie.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie, potrivit Digi24. „A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020", a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după şedinţa Executivului.

Prim-ministrul Ludovic Orban declara sâmbăta trecută, la Suceava, că în şedinţa din această săptămână Guvernul va adopta proiectul de lege prin care se propune ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie. „Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali - n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor - 27 septembrie - şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral", spunea Orban.

El îşi exprima convingerea că până pe 27 septembrie răspândirea noului coronavirus se va diminua şi vor putea fi organizate alegeri locale. „Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. (...) La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită - n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ", arăta el.

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, care prevede că alegerile locale se vor desfăşura pe 27 septembrie.

Citește și: 

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net