Iubiri de actori! Mircea Diaconu: «Am cerut-o de soţie la prima întâlnire»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În săptămâna în care românii sărbătoresc Dragobetele, Click! publică un serial de interviuri cu mari actori despre marile lor iubiri. Primul care ne-a povestit despre relaţia cu soţia sa a fost actorul Mircea Diaconu. „La noi totul s-a făcut brusc. Nu am amânat niciodată un lucru care trebuia făcut", ne-a povestit actorul.

Pe aceaşi temă

Gabriela Dinică: „Dinică îmi spunea că el nu are vilă, dar ospătarii care l-au servit au câte una!“

Ce nepoţei  frumoşi are Florin Piersic!

Ioan Gyuri Pascu divorţează!

Actorul Ion Lucian, internat de urgenţă la Floreasca

„Pe Diana o ştiam de la facultate, unde eu eram asistent, iar ea studentă", şi-a început povestea actorul Mircea Diaconu. În 1980 s-au reîntâlnit la Costineşti, la un festival de film.

Diana Lupescu, alături de fiica ei, Ana, la nunta acesteia

„Ea era deja actriţă la Bacău. Am stat atunci o zi întreagă la poveşti", îşi aminteşte actorul. În toamna aceluiaşi an s-a întâlnit pe stradă în Bucureşti cu o colegă a Dianei Lupescu şi i-a cerut numărul ei de telefon.

„Am sunat-o, i-am spus că voi avea drum în Moldova şi am întrebat-o dacă mă primeşte la o cafea. Pe vremea aceea cafeaua chiar era o problemă şi era bine să ai unde bea una bună în turnee. Mi-a spus că sunt binevenit şi a doua zi dimineaţă la ora nouă eram în Bacău. Am sunat-o, mi-a făcut cafeaua şi am petrecut toată ziua împreună. La un moment dat, brusc, am întrebat-o ce mi-ar răspunde dacă i-aş cere mâna. A zis că ar răspunde «da» şi ne-am continuat discuţia. Seara la plecare am întrebat-o din nou şi am primit acelaşi răspuns afirmativ", ne-a povestit Mircea Diaconu.

Asta se întâmpla pe 1 octombrie 1980. Peste două săptămâni, Diana Lupescu l-a vizitat la Bucureşti ca să vadă unde vor locui.

Mircea Diaconu şi nepoţica lui de un an

„Eu am mutat mobila toată noaptea prin apartament ca să fie mulţumită. Când a intrat pe uşă a început să îmi ceară să mut altfel mobila. «Masa asta nu stă bine aici» mi-a spus şi eu m-am conformat. La un moment dat, în timpul căsniciei noastre, i s-a părut ei seara că o uşă din casă ar trebui mutată. Într-o săptămână am spart ziduri, am zidit şi am mutat uşa", povesteşte amuzat Diaconu.

La exact o lună de la cererea în căsătorie, cei doi s-au căsătorit într-o comună din judeţul Argeş. „A nins mult la nunta noastră şi toţi ne spuneau că vom avea o familie îmbelşugată. Apoi am plecat în luna de miere. Închiriasem o cabană la Sinaia pentru o săptămână, dar noi am stat doar o zi şi o noapte. Apoi Diana mi-a spus: «Hai acasă că avem treabă». Şi am mers acasă", ne-a explicat Mircea Diaconu.

Pe parcursul celor 30 de ani de căsnicie, el şi soţia sa au avut grijă ca fiecare moment mai liber să-l adauge la luna lor de miere. Lucrurile hotărâte şi făcute spontan au fost o caracteristică a relaţiei lor. „Şi la Săftică ne-am mutat tot brusc. Pe strada unde stăteam în Bucureşti în loc de greieri începuseră să apară Jeep-uri şi am hotărât să ne mutăm. În iarnă am luat pământul iar în patru luni am ridicat casa", explică actorul.

Citiţi mâine despre iubirile actorului Alexandru Arşinel

Felul cum găteşte l-a făcut să urle de fericire

În 2008, Mircea Diaconu şi-a măritat fata cu un fotbalist de la Farul Constanţa

simeon stalpnicul png

În ziua în care Diana Lupescu l-a vizitat la Bucureşti pentru a vedea unde vor locui, ea a şi gătit.

„Mi-a şi gătit în ziua aceea. A făcut un ghiveci cu ce a găsit prin frigider de am urlat de fericire de cât de bun a fost. Întotdeauna a gătit foarte bine", ne-a povestit amuzat actorul.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net