Circ în Parlamentul European. Mircea Diaconu: ”Era bine să aveți și un infractor. Acela sunt eu”

Ultima actualizare:

    Mircea Diaconu a avut o intervenție dramatică în Parlamentul Europeanfoto: Lucian Muntean
Mircea Diaconu a avut o intervenție dramatică în Parlamentul Europeanfoto: Lucian Muntean

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la modificările din Codul Penal adoptate de Guvernul Grindeanu susținut de coaliția PSD-ALDE. Situația României este dezbătută joi, 2 februarie în Parlamentul European.

„Nu poți să guvernezi ca și când ai avea cetățeni de mâna a doua. Guvernul întoarce spatele luptei anticorupție și are comportament abuziv. Niciun Guvern nu e mai presus de lege. Legea e făcută pentru popor”, au spus oficialii de la Bruxelles care, chiar în aceste momente, dezbat situația din România. 

Reprezentanții coaliției PSD-ALDE acuză o încercare de răsturnare a unui guvern legitim

Europarlamentarul Monica Macovei a denunțat modul în care au fost date aceste ordonanțe de către Guvernul Grindeanu, noaptea, fără să fie trecute pe ordinea de zi. ”Au acționat noaptea, pe neașteptate, fără să anunțe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi, ca să se scape pe ei. În primul rând pe liderul social-democraților Liviu Dragnea. Să modifici abuzul în serviciu care există în toate țările din lumea asta, în urma căruia scapă foarte mulți politicieni, foarte mulți din administrației. Aseară au fost, pe stradă în București, circa 200.000 de oameni și alți 200.000 de oameni au fost în restul țării. Comisia Europeană trebuie să ceară acestui Guvern să abroge ordonanța de urgență până pe 9 februarie. Dacă vreți să mergeți în misiune, mergeți mâine, și stați alături de popor nu alături de hoți. Hoții trebuie anchetați că de-asta am intrat în UE cu lupta anticorupție”, a spus Monica Macovei.

Norica Nicolai, din partea ALDE, a comparat decizia guvernului cu alte decizii asemănătoare ale guvernelor precedente și a acuzat o încercare de răsturnare a unui guvern legitim. ”Nimeni nu poate pune în discuția vocația europeană a poporului român. Asistăm la o încercare de răsturnare a unui guvern legitim. Statul român este hotărât să lupte împotriva corupției, dar anticorupție nu înseamnă o justiție abuzivă. Inclusiv DNA a fost înființată prin ordonanță de urgență”, a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a avut o intervenție încărcată emoțional, invocând propria experiență cu procurorii DNA și i-a rugat pe parlamentarii europeni să lase România să-și găsească singură calea, pentru că ”există democrație în România”. „Era bine să aveți și un infractor, acela sunt eu. Am fost anchetat în timp ce eram senator și ministru al Culturii. După doi ani de zile, procurorul mi-a zis că nu a gasit niciun prejudiciu și m-a trimis în judecată. Am fost achitat după doi ani, nu vreau să vă zic despre anii mei de chin. De o vreme încoace, votul popular este modificat, furat, aruncat la coș”, a declarat Diaconu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net