Afacerile lui Cristi Borcea cu statul. Scandal cu chiriașul de la Ștrandul Drumul Taberei pentru 200.000 de euro

cristi-borcea.jpg

Cristi Borcea se află în litigiu cu cel căruia i-a închiriat Ștrandul Drumul Taberei
Cristi Borcea se află în litigiu cu cel căruia i-a închiriat Ștrandul Drumul Taberei

Cristi Borcea s-a născut afacerist. Omul știe să facă bani și din piatră seacă. În urmă cu nouă ani, a concesionat Ștrandul Drumul Taberei și zona de lângă de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, pentru 1.000 de dolari pe lună. În 2017, a închiriat totul pentru 25.000 de euro pe lună. Acum, se află în litigiu cu chiriașul pentru o datorie de 200.000 de euro.

La 49 de ani, Cristi Borcea învârte banii pe degete, iar cei care-l cunosc spun că „respiră şmecherie prin toţi porii“. Pe orice afacere pune ochii trebuie să iasă neapărat în câștig înzecit.

La fel s-a întâmplat și în cazul concesionării Ștrandului Drumul Taberei, din sectorul 6 al Capitalei, cunoscut drept Moghioroș.

Borcea a concesionat ștrandul cu 1.000 de dolari pe lună și l-a închiriat cu 25.000 de euro pe lună

În 2010, acesta a încheiat un contract de locațiune cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, pentru o sumă infimă: 1.000 de dolari pe lună.

A administrat ștrandul, restaurantele și locul de joacă, amenajate ulterior, până în 2017. Când a văzut că investește mai mulți bani decât produce, Borcea s-a decis să subînchirieze întreaga locație. Atenție! Pentru 25.000 de euro pe lună, indiferent sezon.

strandul-drumul-taberei.jpg

Ștrandul Drumul Taberei a fost concesionat de la ALPAB pe 1.000 de dolari/lună, dar subînchiriat de Cristi Borcea cu 25.000 de euro pe lună
Ștrandul Drumul Taberei a fost concesionat de la ALPAB pe 1.000 de dolari/lună, dar subînchiriat de Cristi Borcea cu 25.000 de euro/lună
Dan Tănase este chiriașul lui Borcea pentru zece ani, începând din octombrie 2017. Dar iată că omul nu a reușit să-i achite la timp uriașa sumă și a ajuns să fie dat în judecată.

Avocații omului de afaceri i-au intentat proces în urmă cu două luni la Judecătoria Sectorului 6, unde au obținut executarea silită și evacuarea acestuia.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis

”Este adevărat, clientul meu este executat silit pe baza unor contracte care ridică niște suspiciuni cu privire la legalitatea lor. Cu patru zile în urmă, acesta a primit o adresă de evacuare din partea unui executor judecătoresc, deși procesul prin care i se cere evacuarea nici macăr nu a fost finalizat și nu există nici o hotărâre judecatorească în acest sens. Faptul că este executat silit ilegal este confirmat și de hotărârea de suspendare totală a executării silite pe care am obținut o ieri, 16 aprilie, cu privire atât la evacuare, cât și la poprirea ilegală asupra conturilor firmei. Prin hotararea obținută vom ridica și poprirea abuzivă de pe conturi, urmând ca în viitor să ne judecam cu privire la întreg contractul de închiriere și plățile aferente lui. Consideram decizia instanței ca fiind una temeinică și legală, evocând, de fapt, principiul în baza căruia nici o executare silită ilegală nu ar trebui să fie lăsată să continuie”, a declarant pentru Click! Adrian Cuculis, avocatul lui Dan Tănase.

Chiriașul are să-i dea lui Cristi Borcea 200.000 de euro

Acesta din urmă a recunoscut, la rândul lui, că are o datorie de 200.000 de euro la Cristi Borcea, dar spune că anul trecut a fost unul foarte slab din cauza vremii, oamenii nu au venit la ștrand, încasările au fost mici, iar asta a condus la opt luni de întârzieri la plata chiriei.

adrian-cuculis.jpg

Avocatul Adrian Cuculis îl apără pe chiriașul lui Cristi Borcea
Avocatul Adrian Cuculis, care câștigă în instanță anulări de executări silite pe bandă rulantă, îl apără pe chiriașul lui Cristi Borcea
Avocatul Adrian Cuculis, care câștigă în instanță anulări de executări silite pe bandă rulantă, îl apără pe chiriașul lui Cristi Borcea
”A fost nevoie de investiții foarte mari atunci când clientul meu a preluat afacerea. Este vorba despre despre investiții de 400.000 de euro, de care Borcea ar trebui să țină cont. El plătește 25.000 de euro pe lună, în condițiile  în care a luat de la stat spațiul cu 1.000 de dolari pe lună”, a continuat apărătorul chirașului.

portal-instanta-judecata-dosar-borcea.jpg

Decizia de suspendare temporară a executării silite
Decizia de suspendare temporară a executării silite
În plus, surse din interiorul afacerii vorbesc despre faptul că Borcea nu ar fi înregistrat contracul de subînchiriere la Fisc timp de un an, tocmai ca să nu plătească impozit.

Alte afaceri ale lui Cristi Borcea

Și Ștrandul Ciurel, dar și ballroom-urile de la Crângași, pe care deține, au fost închiriate, imediat ce a ieșit din pușcărie.

Mai mult, fostul finanțatior al echipei Dinamo deţine mai multe hoteluri în ţară, Bavaria Blu (Mamaia), Muntenia (Neptun), Premier (Botoşani) şi e acţionar majoritar la Boavista (Timişoara).

Are o clinică de înfrumuseţare în Bucureşti, dar, mare parte a venitului o obţine din transportul de carburanţi.

El are 50% din acţiunile unei firme de profil, afacere ce-i aduce în conturi peste 20 de milioane de euro pe an.

Acum, Borcea se află pentru a doua oară după gratii, la Penitenciarul Jilava,fiind închis pentru retrocedările ilegale de plaje. În februarie, a primit o condamnare definitivă de 5 ani, dar a depus deja cerere pentru eliberare codiționată. Dar acest lucru nu-l împiedică să facă afaceri.

Și în trecut, a făcut bani,inclusiv cu ștrandurile, deși se afla în pușcărie.

borcea-intors-la-inchisoare.jpg

Cristi Borcea a fost încarcerat pentru a doua oară în februarie 2019
Cristi Borcea a fost încarcerat pentru a doua oară în februarie 2019
Captură: Digi24

Citește și:

https://www.click.ro/vedete/romanesti/valentina-pelinel-sta-fara-borcea-cel-putin-doi-ani

https://www.click.ro/vedete/romanesti/cristi-borcea-avut-grija-sa-si-aranjeze-familia-intre-cele-doua-puscarii

Loading...

Citește și

  • pelinel borcea copil

    Cristi Borcea se poate bucura acum cum se cuvine de familia lui, după ce fostul acționar dinamovist a fost eliberat din închisoare. Împreună cu Valentina Pelinel, acesta s-a relaxat în câteva vacanțe, dar acum și-a luat în serios rolul de tată al micuțului Milan și și-a dus fiul în prima zi de grădiniță.

  • Valentina Pelinel mai are puțin până devină mămică, iar soțul ei se pare că se pregătește intens pentru marele moment, mai ceva decât partenera lui de viață. Petru a se asigura că nașterea va decurge în mod normal și că Valentinei nu îi va lipsi nimic, fericitul viitor tătic de fetițe gemene s-a pus pe organizat și pe...scos bani din buzunar. Iată cât plătește Borcea la o clinică privată, pentru ca Valentina Pelinel să nască în lux!

  • valentina pelinel cristian borcea zi de nastere

    O fotografie cât o mie de cuvinte! Valentina Pelinel a pozat însărcinată, într-o rochie mulată şi a publicat un mesaj emoţionant pentru Cristian Borcea. Ziua nu este aleasă întâmplător, joi, 17 ianuarie, fiind aniversarea lui Cristian Borcea, prima în libertate. Fostul acţionar de la Dinamo a fost eliberat condiţionat vara trecută, iar de atunci s-a refugiat în braţele femeii iubite, care i-a devenit şi soţie.