8 persoane au fost reținute în cazul permiselor false. Cât costa un astfel de document

permise_false.jpg

permis auto fals taiat cu foarfeca
Permisele auto false costau câte 3.000 de lei
Foto: arhivă

După fabrica de premise de la Pitești, iată că a apărut o nouă rețea de falsificatori de premise auto, întinsă pe opt județe și în Capitală. Cel puțin 50 de persoane au dat câte 3.000 de euro pentru a avea în buzunar carnetul de șofer. Rețeaua a fost destructurată, opt persoane fioind reținute în acest caz.

Dacă ai 3.000 de euro disponibili poți să-ți ”cumperi” permisul auto! Nu contează că nu faci școală pentru a-l obține, ți-l cumperi și urci la volan, ca orice alt șofer cu acte în regulă. Contra acestei sume persoanele primeau un carnet de conducere străin, dar contrafăcut, pe care apoi doar îl preschimbau la un ghişeu din țara noastră.

Anchetatorii spun că cel puțin 50 de persoane au obținut în acest mod permisul auto şi au circulat pe drumurile din România. Beneficiarul le dădeau membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie şi un specimen de semnătură. Cu aceste date erau falsificate carnetele de conducere străine, din state membre ale Uniunii Europene, din statele membre ale Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană.

Odată ce aveau permisul contrafăcut în unul dintre aceste state, falşii şoferi se prezentau la serviciile perrmise auto din țara noastră cu actele de identitate, fişa medicală şi dovada plăţii pentru permisul de conducere, scrie observatornews.ro. Așa obțineau carnetul mult visat.

O persoane au fost reținute

Anchetatorii spun că de la jumătatea anului 2019, rețeaua falsificatorilor s-a extins în 8 judeţe (Prahova, Dambovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botosani, Dolj și Constanța) şi în București. În urma celor 61 de poercheziții făcute miercuri, procurorii au ridicat 79 de oameni pentru audieri, inclusiv mai mulţi capi ai reţelei. ”Afacerea” era pusă la cale de 9 cetăţeni români şi străini. Oamenii legii au reținut opt persoane, pe care le cercetează pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare şi dare de mită.

 

Citește și:

 

Cum a apărut primul permis de conducere, acum 132 de ani

 

Examenele pentru permisul auto, suspendate în București. Un examinator ar fi suspect de COVID-19

Loading...
 
 

Citește și

  • 15.000 de euro. Aceasta este suma pe care Vali Vijelie ar fi dat-o pentru obţinerea permisului de conducere, în anul 2008. Cel puţin asta reiese din interceptările telefonice din dosarul permiselor false din Argeş.

  • examen auto

    Dacă vrei să-ți iei permisul de conducere, trebuie să știi că examenul, atât cel scris, cât și cel practic – traseul – vor fi supravegheate audio și video. Legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată recent de Parlament.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1