5 ani de la Colectiv. Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană în memoria victimelor

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană în memoria celor 64 de morți de la ColectivFoto: Inquam
Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană în memoria celor 64 de morți de la ColectivFoto: Inquam

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv. Totodată, a promulgat legea privind decontarea tratamentelor în ţară şi străinătate pentru cei răniţi, pe toată durata vieţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, astăzi, 30 octombrie, o coroană de flori în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, la împlinirea a cinci ani de la tragedie.

Şeful statului a promulgat, tot vineri, legea care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate al persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

”Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, deci, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată, în 14 octombrie, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional şi a fost trimisă spre promulgare.

Victimele de la Colectiv, tratamente gratuite toată viața

”Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015, şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, prevede legea pe care urmează să o promulge preşedintele.

64 de persoane au murit în incendiul de la Colectiv

În seara de 30 octombrie 2015, un incendiu de proporţii a izbucnit din cauza unor artificii în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert.

64 de tineri frumoși au murit arși în Clubul Colectiv, în urmă cu cinci ani
64 de tineri frumoși au murit arși în Clubul Colectiv, în urmă cu cinci ani

În urma acestei tragedii au murit 64 de persoane. În dosarul ”Colectiv”, în decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone, care a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 5, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni de detenţie.

Au mai primit mulţi ani de închisoare patroana şi directorul firmei de artificii, pirotehniştii care au lucrat în club, pompierii care au mers în control la Colectiv dar şi funcţionari din Primărie.

În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti, fiind programate termene până la sfârşitul anului când ar putea fi luată o decizie finală.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/imagini-terifiante-cu-ultimele-clipe-din-clubul-colectiv-video-care-va-poate-afecta

https://www.click.ro/news/national/filmare-facuta-de-pompieri-la-incendiul-din-colectiv-ascunsa-publicului-procurorilor

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net