15 români de pe vasul Diamond Princess vor fi aduşi în România şi băgaţi direct în carantină

Ultima actualizare:

    Pasagerii de pe nava Diamond Princess, care nu au coronavirus, au început să părasească vasulfoto: captura BBC Getty Images
Pasagerii de pe nava Diamond Princess, care nu au coronavirus, au început să părasească vasulfoto: captura BBC Getty Images

Apar noi informaţii despre pasagerii aflaţi pe nava Diamond Princess. Cei 15 turişti şi angajaţi români de pe vasul de croazieră acostat în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo vor fi aduşi în ţară. Ei vor fi băgaţi în carantină în spaţii special amenajate. În Bucureşti, încă doi români sunt ţinuţi în izolare într-o locaţie secretă.

Cei 15 turişti şi angajaţi români  de pe vasul de croazieră Diamond Princess urmează să fie aduşi în ţară unde vor fi plasaţi în carantină. Informaţia a fost lansată de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, potrivit hotnews.ro. În total, la bordul navei se află 17 români. Doi dintre ei au fost diagnosticați cu coronavirus, însă aceştia se află deja internaţi într-un spital din Japonia şi nu vor fi aduşi în ţară. Diagnosticul celui de-al doilea român a fost făcut public miercuri, în ziua în care nava Diamond Princess a  iesşit oficial din carantină.Până acum, la bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar majoritatea celor diagnosticați au fost transportați la spitale din Japonia.

Începând de miercuri, aproape 500 de persoane vor fi debarcate după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

Autoritățile japoneze au anunțat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord. Mai multe guverne care au cetăţeni la bord au evacuat deja o parte din pasageri. SUA a trimis două avioane care au extras 300 de pasageri.  Australia, Hong Kong, Canada, Italia și Taiwan au anunţat că îşi vor prelua pasagerii de pe navă.

Cei 15 români care vor fi aduşi în ţară vor fi băgaţi în carantină, cel mai probabil într-o locaţie secretă unde sunt şinuţi şi alţi doi români suspectaţi de coronavirus. 

Citeşte şi: 

Panică în Cambodgia din cauza coronavirusului. Debarcarea pasagerilor de pe vasul Westerdam a fost suspendată de autorități

El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net