Suntem solidari cu Italia! O echipă de medici și asistenți români a plecat la Milano să lupte cu Covid-19

Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban a venit la baza militară pentru a-i conduce pe medicii care au plecat în Italia
Premierul Ludovic Orban a venit la baza militară pentru a-i conduce pe medicii care au plecat în Italia

O echipă de doctori și asistenți medicali din România a plecat în Italia pentru a-și ajuta colegii de acolo în lupta cu noul coronavirus. În această țară numărul îmbolnăvirilor Italia a trecut de 132.000 de cazuri însă este pe primul loc la numărul de decese, în lume. 16.523 de oameni au murit aici.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că România a decis să trimită la Milano o echipă formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali pentru a oferi sprijin autorităților medicale din Italia.


    Echipa medicală pleacă în ItaliaFoto: MApN
Echipa medicală pleacă în ItaliaFoto: MApN

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Sunt cadre medicale din București și Timișoara. 

Premierul Ludovic Orban, care a participat la îmbarcarea celor patru membri ai echipei care au decolat din Bucureşti, a declarat că apreciază curajul şi gestul de solidaritate din partea echipei medicale din România care se alătură colegilor italieni. 

Cu avionul acesta sunt duși în Italia medicii români
Cu avionul acesta sunt duși în Italia medicii români

”Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul, potrivit news.ro

Uite cu ce navă au plecat medicii în Italia

Echipa medicală a plecat marți, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, a transmis Ministerul Apărării Naționale. Zborul s-a desfășurat pe ruta București - Timișoara – Milano.

Echipa medicală pleacă în Italia
Echipa medicală pleacă în Italia

Avionul a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava a făcut escală pentru a se îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Medicii au plecat în Italia
Medicii au plecat în Italia

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 

Citește și: 

Sute de românii pleacă la cules de sparanghel în Germania și Olanda, în plină pandemie. Ce salarii primesc

Lecție de omenie! Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, a donat o parte din ce a primit

Fapte bune în vremea coronavirusului. Unde puteți cere ajutor, dacă aveți nevoie

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net