Lecție de omenie! Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, a donat o parte din ce a primit

Ultima actualizare:
Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui
Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui

Sergiu, tânărul de 22 de ani, car a mers călare să-și vadă soția la spital, după ce femeia născuse al treilea copil al cuplului, a înduioșat o țară întreagă cu povestea lui. Deși locuiește alături de ceilalți patru membri ai familiei într-o cămăruță sărăcăcioasă, la marginea Iașiului, Sergiu nu a uitat de cei care au nevoi la fel de mari ca ale lui. Acesta a primit ajutor financiar, alimente și medicamente de la oamenii de bine, precum și promisiunea că i se va ridica o casă, însă bărbatul nu a stat cu mâinile în sân. Ba dimpotrivă! Din ceea ce a primit de la ceilalți a avut puterea să dea mai departe.

O adevărată lecție de omenie a oferit Sergiu, care a ales să îi dea câteva alimente și scutece unei femei din sat, care a venti să-i ceară un mic ajutor, notează bzi.ro. Tânărul nu a stat pe gânduri, iar gestul i s-a părut perfect normal. Mai mult, a făcut un lucru frumos și pentru un bătrân care nu-și putea permite să-și cumpere medicamente: a mers cu el la farmacie și i-a plătit pastilele atât de necesare.

"Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie?"


    Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familieifoto: Facebook Casa Share
Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familieifoto: Facebook Casa Share

„Ce să vă spun… Dumnezeu m-a ajutat așa cum nu speram vreodată. Nu m-am gândit în viața mea că voi ajunge să am ce îmi trebuie și nu m-am gândit niciodată că o să pot da din puținul meu și altora. Femeia a venit la mine… știu că sunt săraci, așa cum suntem și noi… I-am dat câteva alimente și pampers. Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie? Nu pot să nu fiu așa… Am mers și cu un bătrân și am cumpărat o rețetă de la farmacie din banii pe care eu i-am primit”, a povestit tânărul.

Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familiei
Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familiei

Mii de oameni i-au sărit în ajutor lui Sergiu

Sergiu Ion Ciobotariu a impresionat mii de oameni cu povestea lui. La doar 22 de ani are deja trei copii și muncește cu ziua cu ajutorul calului care l-a dus până la maternitate. Nu face mai mult de 30-40 de lei pe zi și nici nu ia vreun ajutor social, dar nu concepe să nu aibă grijă de cei trei copii ai lui. 

Bărbatul, de loc din comuna ieșeană Răducăneni, a fost surprins zilele trecute călare pe un cal, pe străzile Iașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat, iar cei de la bzi.ro l-au găsit și au stat de vorbă cu el.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat din cauza coronavirusului. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. Le-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj și au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net