Suma reală dată Prinţul Harry şi Meghan Markle pentru a renova noua casă. Totul a fost plătit din bani publici

printul-harry-meghan-markle-casa.jpg

Meghan Markle şi Prinţul Harry s-au mutat în conacul Frogmore în primăvară
foto: Getty

Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au mutat de câteva luni în Conacul Frogmore, din Windsor, casă care a fost renovată special pentru ei. Asta pentru că locuinţa, construită în secolul 19, era împărţită în cinci apartamente pentru anagajaţi, iar ducii de Sussex au dorit să unească spaţiile. Întreaga renovare a fost aprobată de Regina Elisabeta a II-a şi a fost plătită din bani publici, iar suma nu e deloc neglijabilă: aproape trei milioane de euro.

Harry şi Meghan s-au mutat în primăvară de la Palatul Kensington la Conacul Frogmore, după ce s-a zvonit că prinţul şi fratele său William nu se mai înţeleg. Casa a fost renovată pentru a se potrivi nevoilor cuplului, iar tavanurile şi podelele au fost înlocuite, iar băiel, dormitoarele şi bucătăria au primit o nouă faţă. Totuşi, suma reală de 2,7 milioane de euro este mult mai mică decât suma care se zvonea, de 3,5 milioane. 

Harry şi Meghan au plătit tot ce a depăşit bugetul din buzunarul lor

Cu toate acestea, oficiali care lucrează pentru familia regală au declarat că tot ce a depăşit bugetul de 2,7 milioane de euro a fost plătit din banii personali ai lui Harry şi Meghan, conform dailymail.co.uk. Mai mult, conacul ar fi fost pus pe lista clădirilor ce urmau să fie renovate cu mult înainte ca ducii de Sussex să decidă să se mute acolo. Însă renovarea conacului nu s-a terminat, aşa că costurile ar putea creşte. 

frogmore-mehgan-markle.png

Conacul Forgmore se află pe domeniul Windsor

Totuşi, casa nu e atât de mare pe cât s-ar crede: conacul are doar patru dormitoare şi o cameră pentru Archie Harisson, şi nu există o sală de yoga sau o aripă numai pentru mama lui Meghan, Doria Ragland. Iar costul mediu plătit de un cetăţean britanic pentru renovarea conacului nu e nici el aşa de mare: 1.39 euro sau 6.55 de lei. 

Citeşte şi 

Cadou de casă nouă impresionant. Ce vor primi Prinţul Harry şi Meghan Markle de la regină

De când e ducesă, Meghan Markle a purtat bijuterii de 700.000 €. Cel mai recent: un inel de 5.000 €

Ce alţi bani a mai cheltuit familia regală

Raportul din care reiese cât au plătit Harry şi Meghan pentru a-şi renova casa conţine şi alte cheltuieli din bani publici făcute de familia regală, cum ar fi: 

  • Regina a primit 92 de milioane de euro pentru anagajamentele sale publice din 2018-2019.
  • Jumătate din această sumă s-a dus pe întreţinerea Palatului Buckingham şi a altor reşedinţe regale.
  • Costul călătoriilor regale a fost de 5 milioane de euro.
  • Regina şi alţi membri ai familiei regale au dat peste 220.000 de euro pe călători din şi către Scoţia.
  • Prinţul Charles a făcut 24 de milioane de euro din titlul de Duce de Cornwall, din care 5,3 milioane au fost plătiţi pentru taxe. 

 

Loading...