Ce secrete ascunde conacul Frogmore, locuința unde Prințul Harry și Meghan Markle vor să se mute

Ultima actualizare:

Conacul Frogmore oferă o soluție elegantă pentru cerințele exigente ale lui Meghan și Prințului Harry, iar locuința a fost folosită de cuplul regal în pozele făcute cu ocazia logodnei.

Fantomele trecutului se plimbă nestingherite pe domeniul conacului Frogmore, locul unde Meghan și Harry plănuiesc să se mute și să își crească copilul. Locuința are o istorie remarcantă iar cuplul regal riscă să fie înghițit de poveștile personalităților care au trăit, anterior, aici. 

Regina Victoria a fost unul dintre locatarii conacului Frogmore. Relația cu Abdul Karim, exoticul ei servitor, a generat unul dintre cele mai mari scandaluri care au zguduit Casa Regală a Marii Britanii.  

Membrii Casei Regale îl luaseră la ochi pe Karim și îl considerau un șarlatan. În schimb, Victoria nici nu voia să audă! Cei doi s-au cunoscut în anul 1887, atunci când Regina Victoria avea 68 de ani și era împărăteasa Indiei de 10 ani. Era fascinată de modul în care trăiesc indienii de rând. Inevitabil, Karim și-a făcut rapid un loc în viața Reginei Victoria și stătea tot timpul pe lângă ea, îndeplinindu-i orice dorință. Cei doi au devenit foarte apropiați, chiar inseparabili! Regina l-a decorat pe Karim și l-a făcut companionul său, iar el a învățat-o cum se face puiul curry. Imediat, Regina a dat ordin ca acest fel de mâncare să apară în meniul regal. După moartea Reginei, în 1901, Abdul Karim a fost șters din istoria Casei Regale.

Scrisorile pe care cei doi și le-au trimis au fost arse iar toate referințele pe care Regina Victoria le-a făcut despre Abdul în jurnalul său personal au fost șterse. Soarta lui, după moartea Reginei Victoria, fusese pecetluită: a fost dat afară din casă și deportat în India. 

În anii care au urmat, conacul Frogmore, aflat pe domeniul Castelului Windsor, a devenit un refugiu pentru regalitățile britanice exilate. Lângă Frogmore, mai sunt și alte locuri cu o puternică istorie. Fortul Belvedere, de exemplu, dincolo de Marele Park Windsor, acolo unde Eduard al VII-lea a semnat abdicarea de la tron în schimbul căsătoriei cu Wallis Simpson, amanta sa. În proximitate mai este și Mausoleul Regal, acolo unde trupul neînsuflețit al Reginei Victoria a fost depus lângă cavoul Prințului Albert. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net