SUA înregistrează mai mulți morți din cauza Covid-19 decât au avut în Al Doilea Război Mondial

coronavirus-sua.jpg

femeie pe strazile goale din manhattan
SUA înregistrează cel mai dur bilanț din cauza noului coronavirus
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Record tragic în SUA! Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 în Statele Unite l-a depăşit pe cel al militarilor americani ucişi în al Doilea Război Mondial, potrivit Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP, citat de News.ro. Prima putere mondială înregistrează 405.400 de morţi din cauza Covid-19 de la începutul epidemiei.

În Al Doilea Război Mondial, SUA au înregistrat 405.399 de morți, în luptă şi în afara luptei, potrivit Departamentului Veteranilor.

Bilanţul epidemiei în America l-a depăşit la sfârşitul lui aprilie pe cel al americanilor ucişi în cei 20 de ani ai Războiului din Vietnam, un prag foarte puternic din punct de vedere simbolic, în contextul în care acest conflict rămâne una dintre cele mai mari traume trăite de americani în secolul XX.

Statele Unite sunt, potrivit bilanţurilor oficiale, de departe cea mai îndoliată naţiune ca valoare absolută, însă alte ţări, precum Italia, Regatul Unit sau Belgia, înregistrează mai mulţi morţi raportat la populaţia lor.

După un prim val în primăvară, care nu s-a încheiat cu adevărat şi care se concentrează în regiunea statului New York, și după intensificarea pandemiei în această vară în sudul ţării, prima economie a lumii se confruntă din toamnă cu răspândirea noului coronavirus pe întreg teritoriul.

Peste 120.000 de oameni sunt internați în spitale cu Covid-19

Aproximativ 122.000 de oameni sunt spitalizaţi în prezent din cauza Covid-19, potrivit Covid Tracking Project, care analizează zilnic datele din întreaga ţară.

În total, peste 24,4 milioane de persoane au contractat virusul pe teritoriul american. Însă bilanţul este subestimat, din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei.

14,2 milioane de oameni au fost vaccinați în SUA împotriva coronavirusului

Americanii se agaţă de campania de vaccinare lansată la jumătatea lui decembrie, care nu va putea, totuși, să oprească valul actual al epidemiei decât după mai multe luni.

Numai 14,2 milioane de oameni au fost vaccinaţi pentru moment cu unul dintre cele două vaccinuri autorizate în Statele Unite - Pfizer/BioNTech şi Moderna - dintre care 2,2 milioane au fost vaccinaţi şi cu a doua doză.

Preşedintele american Joe Biden a semnat un decret încă de la preluarea funcţiei, miercuri, care impune ca obligatorii purtarea măştii şi distanţarea fizică în rândul funcţionarilor americani care muncesc în clădirile federale.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5