Şeful Ryanair, furios din cauza izolării de 14 zile: ”Britanicii ignoră carantina, ştiu că este o mizerie”

Ultima actualizare:

    Șeful Ryanair spune că nu va anula cursele spre și dinspre Marea Britaniefoto: Shutterstock
Șeful Ryanair spune că nu va anula cursele spre și dinspre Marea Britaniefoto: Shutterstock

Luni, 8 iunie, a intrat în vigoare regula celor 14 zile de carantină pentru călătorii care intră pe teritoriul Marii Britanii, măsură care i-a înfuriat pe operatorii aerieni. Șeful Ryanair a declarat că această companie nu va anula zborurile către și dinspre Marea Britanie, pentru că ”britanicii ignoră carantina, ştiu că este o mizerie”.

Noile reguli care impun ca toate persoanele care intră în Marea Britanie să intre în auto-izolare timp de  14 zile au intrat în vigoare luni, chiar dacă Ryanair, cel mai mare operator aerian cu discount din Europa, easyJet şi grupul IAG, proprietarul British Airways, au avertizat că vor intenta acţiuni în justiţie împotriva acestei măsuri pe care o consideră o mişcare draconică, care va afecta puternic industria turismului a ţării, transmite Reuters, citat de News.ro.

Carantina are rolul să prevină un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19. În Anglia, încălcarea regulilor va fi pedepsită cu o amendă de 1.000 de lire sterline. Măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni şi este discutată crearea unor ”poduri aeriene” cu unele ditnre principalele destinaţii din Europa, cum ar fi Portugalia.

Citește și:

Ryanair amenință că nu va zbura cu locurile din mijloc libere. ”Este o idee idioată”

Superofertă! Guvernul cipriot îți plătește vacanța dacă te infectezi cu noul coronavirus în Cipru

Șeful Ryanair se așteaptă ca turiștii britanici să-și rezerve în continuare vacanțe în Europa

Întrebat dacă Ryanair va anula zborurile din iulie şi august în cazul în care carantina va rămâne valabilă în perioadele respective, O’Leary a spus: ”Nu, deoarece zborurile care pleacă din Marea Britanie sunt pline. Britanicii ignoră carantina, ştiu că este o mizerie”.

“Ryanair efectuează o mie de zboruri pe zi către destinaţii din toată Portugalia, Spania, Italia, Grecia, de la 1 iulie, 2, 3 şi în fiecare zi după”, a spus şeful companiei.

Cu avioanele consemnate la sol de la sfârşitul lunii martie, companiile aeriene sperau să îşi reia zborurile începând din iulie, pentru a-şi salva sezonul de vară.

Ryanair, easyJet şi IAG au trimis ”o scrisoare de protocol premergătoare”, care poate fi urmată de o acţiune în justiţie, pentru a denunţa carantina ”ca total nejustificată şi disproporţionată”.

O’Leary a spus că se aşteaptă ca turiştii britanici să îşi rezerve în continuare vacanţe în Europa, dar că turiştii europeni vor fi împiedicaţi să călătorească în Marea Britanie, ceea ce va afecta puternic industria turismului.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net