Ryanair amenință că nu va zbura cu locurile din mijloc libere. ”Este o idee idioată”

Ultima actualizare:

    Reprezentanții Ryanair au avertizat că avioanele companiei nu vor zbura cu locurile din mijloc liberefoto: Shutterstock
Reprezentanții Ryanair au avertizat că avioanele companiei nu vor zbura cu locurile din mijloc liberefoto: Shutterstock

Directorul general al companiei low cost Ryanair, Michael O'Leary, a declarat publicaţiei Financial Times că avioanele companiei nu vor zbura dacă se va impune oblogația de a lăsa libere locurile din mijloc pentru a respecta regulile de distanțare socială.

În acest moment se fac mai multe scenarii pentru reluarea activității în domeniul transportului aerian, iar una dintre propuneri este aceea ca avioanele să nu fie ocupate la capacitate maximă, operatorii lăsând libere locurile din mijloc.

Printre cei care au contestat vehement această soluție se numără reprezentanții companiei low-cost Ryanair, directorul general al acesteia calificând ideea drept ”idioată și ineficientă”.

Michael O'Leary a arătat că planurile companiei de reluare a zborurilor ar fi ruinate ”de unele măsuri de distanţare socială total ineficiente, cum ar fi lăsarea liberă a locurilor din mijloc, pentru că dacă locurile din mijloc vor fi goale, nu vom relua deloc zborurile”.

Directorul Ryanair: ”Nu putem câștiga bani cu factori de încărcare de 66%”

O'Leary a spus că operatorul aerian a informat guvernul irlandez că dacă va încerca să impună o astfel de regulă ”fie guvernul va plăti pentru lcurile din mijloc, fie nu vom zbura”.

O'Leary a mai afirmat că operatorul aerian nu poate face profit cu doar câţiva oameni în avioane şi că doar prin lăsarea liberă a locurilor din mijloc nu va crea un spaţiu suficient între oameni pentru a crea o distanţare socială eficientă.

”Nu putem câştiga bani cu factori de încărcare de 66%. Chiar dacă am face acest lucru, locul din mijloc nu oferă vreo distanţare socială, aşa că este o idee idioată care nu dă oricum niciun rezultat”, a spus el.

Compania aeriană low-cost, care efectuează majoritatea curselor în Europa, este cea mai mare companie din lume în funcţie de numărul rutelor, iar în 2019 s-a plasat pe locul al cincilea la nivel global în funcţie de numărul de locuri disponibile pentru pasageri.

Dacă se impune distanţarea, s-a terminat cu călătoriile ieftine

Ideea ca avioanele să zboare fără ocuparea locurilor din mijloc a fost recomandară de analişti, iar comisarul pentru Transporturi al UE Adina Vălean a spus că va fi nevoie de reguli de distanţare socială în aeroporturi şi avioane, deşi nu a precizat dacă vor fi reguli pentru locurile din mijloc.

Operatorul aerian pe distanţe luni Emirates a anunţat în această săptămână că va lăsa libere locuri între persoane şi grupuri, la bordul avioanelor, în timp ce compania americană Delta a arătat că va lăsa goale locurile din mijloc.

Şeful Asociaţiei Internaţionale pentru Transporturi Aeriene (IATA), Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters că operatorii aerieni vor fi obligaţi probabil să lase goale locurile din mijloc.

El a avertizat că măsurile de distanţare socială ar putea afecta în mod special companiile aeriene low-cost, pentru că vor obligate să mărească preţurile biletelor.

”Dacă vor fi impuse măsuri de distanţare socială, s-a terminat cu călătoriile ieftine”, a spus de Juniac.

În martie, Ryanair a efectuat 20 de curse pe zi, față de media zilnică de 2.500

Ca şi în cazul celorlalţi operatori aerieni, zborurile Ryanair au fost decimate de impactul virusului. În luna martie, Ryanair a efectuat sub 20 de curse pe zi, respectiv sub 1% din media sa zilnică de 2.500 de curse.

O'Leary a spus că Ryanair se aşteaptă ca în luna iulie să efectueze circa 40% din zboruri, în cazul în care vor fi reluate cursele aeriene până atunci, şi că aproximativ 50%-60% din locuri vor fi ocupate.

Până în septembrie ar urma să fie funcţionale circa 80% din zboruri, dar O'Leary a avertizat că planurile ar fi ruinate dacă Ryanair nu va putea să vândă şi locurile de mijloc.

Citește și:

Coronavirus România. Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

Un bolnav de coronavirus a venit din Spania cu avionul. 60 de persoane sunt acum în pericol

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net