Superofertă! Guvernul cipriot îți plătește vacanța dacă te infectezi cu noul coronavirus în Cipru

cipru-love-bridge.jpg

love bridge din cipru
Cipru deschide sezonul turistic la 1 iunie
foto: Shutterstock

A început operațiunea de atragere a turiștilor în vremuri de pandemie. Cu tot mai mulți oameni care preferă să rămână acasă vara aceasta, de teama noului coronavirus, țările care-și bazează economia pe turism fac totul pentru a-i convinge să călătorească. Autoritățile din Cipru au anunțat o măsură inedită: vor acoperi costul vacanței pentru turiștii testați pozitiv după intrarea în această țară.

Guvernul cipriot a anunţat joi că va acoperi costul vacanţei pentru orice turist care va contracta noul coronavirus în Cipru, transmite CNBC, citat de News.ro.

Autorităţile s-au angajat să acopere costul cazării, mâncării, băuturii şi medicamentelor pentru călătorii testaţi pozitiv cu coronavirus după intrarea în  Cipru. Turiştii vor suporta numai costul transferului către aeroport şi al biletului de întoarcere în ţara de origine.

Un spital cu o capacitate de 100 de paturi va fi pus la dispoziţie doar pentru vizitatorii străini care contractează virusul şi pot fi asigurate şi paturi suplimentare, dacă va fi nevoie, potrivit guvernului.

Pentru călătorii cu simptome grave, autorităţile vor oferi 112 de locuri la terapie intensivă şi 200 de ventilatoare medicale.

Un număr de 500 de camere, în ”hoteluri pentru carantină”, vor fi oferite contactelor apropiate ale persoanelor infectate cu coronavirus. Şi acest număr va putea fi suplimentat la nevoie.

Camera de hotel unde a fost cazat un turism care a contractat virusul va fi dezinfectată cu atenţie, înainte de a fi folosită din nou.

Potrivit datelor Johns Hopkins University, în Cipru au fost confirmate 939 de cazuri de Covid-19 a şi 17 decese provocate de această boală.

Cipru relansează turismul la 1 iunie

Ciprul a început să relaxeze restricţiile pentru coronavirus din 4 mai, iar guvernul anticipează că virusul va fi ţinut complet sub control până pe 31 mai. Afacerile din turism vor fi reluate pe 1 iunie, iar traficul aerian va fi reluat de pe 9 iunie.

Iniţial, vizitatorii vor fi rugaţi să facă un test pentru coronavirus în ţara lor, cu 72 de ore înainte de a călători în Cipru.

Citește și:

Cum vom pleca vara aceasta în vacanță peste hotare

Grecia a redeschis cafenelele şi restaurantele. Sezonul estival începe la 15 iunie

9 modificări privind călătoriile cu avionul

Până pe 20 iunie, guvernul intenţionează să ridice restricţiile de călătorie cu un număr de ţări, lista fiind publicată pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Turismului şi actualizată săptămânal.

Ţările evaluate cun un risc scăzut sunt în prezent Germania, Grecia, Norvegia, Finlanda şi Danemarca, printre altele.

Persoanele provenite dintr-o listă de ţări cu riscuri mai ridicate, care include în prezent Elveţia şi Polonia, vor avea nevoie să facă test de coronavirus şi după data de 20 iunie, înainte de a călători în Cipru.

Anul trecut, aproape 4 milioane de turişti au vizitat Ciprul, aducând venituri de 2,7 miliarde de euro, potrivit datelor guvernamentale. Turismul reprezintă 13% din economia acestei ţări.

Loading...
 
 

Citește și