Prinţul Harry cheleşte din cauza lui Meghan Markle. Aflaţi de ce păţeşte asta

Ultima actualizare:

    După ce s-a însurat cu Meghan Markle, Prinţul Harry a începul să chelească în ritm acceleratFoto: Guliver / Gettyimages
După ce s-a însurat cu Meghan Markle, Prinţul Harry a începul să chelească în ritm acceleratFoto: Guliver / Gettyimages

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, cheleşte de la o zi la alta în zona scalpului. Specialiştii britanici susţin că principala cauză este de ordin genetic (n.r. semănă cu tatăl său şi cu fratele său), însă procesul este accelerat din vară încoace de soţia prinţului, Meghan Markle. Doctorul Asim Shahmalak, specialist în transplant de păr, susţine că relaţia amoroasă are efecte dezastruoase pentru podoaba capilară.

Procesul de chelire s-a accelerat în zona scalpului prinţului Harry. Prinţul s-a căsătorit la 19 mai cu aleasa inimii lui Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani. De atunci a început să îi cadă şi mai mult părul. Doctorul Asim Shahmalak, specialist în transplant de păr, crede că nu stresul este principalul inamic al podoabei capilare, ci... fericirea din cuplu. Oricât de şocantă ar fi această afirmaţie, ea e confirmată de accelerarea aceluiaşi proces la Prinţul William.

Relaţia amoroasă dintre Harry şi Meghan Markle dăunează grav părului

În timpul turneului din Australia, Noua Zeelandă şi Fiji, fotografii australieni care i-au însoţit pe Harry şi pe Meghan au fost informaţi să evite cât de mult să îl pozeze pe Harry de la spate. Şi asta pentru a nu arăta cât de mult a chelit fratele Prinţului William. Doctorul Asim Shahmalak, specialist în transplant de păr, susţine că fericirea conjugală este principala cauză a accelerării procesului de chelire. Shahmalak a studiat o poză cu Harry din septembrie 2017, de la jocurile Invictus din Toronto şi una din timpul turneului din Australia. „Chelia lui Harry se întinde acum progresiv către ceafă. A început în 2015-2016 sub forma unei rarefieri în zona scalpului, cu un diametru de cel mult trei centimetri. Însă între 2017 şi 2018 procesul de chelire s-a accelerat cu 50%”, a spus specialistul.

Prognoze sumbre: din cauza soţiei sale creştetul capului prinţului Harry se va dezgoli vizibil până în 2019
Prognoze sumbre: din cauza soţiei sale creştetul capului prinţului Harry se va dezgoli vizibil până în 2019

Citeşte şi:

Iată motivul pentru care Meghan Markle poartă fuste scurte după ce a anunţat că e gravidă!

Mister! Prinţul Harry poartă brăţara asta de argint de 21 de ani, iată de ce...

Cum contribuie Meghan la căderea părului lui Harry?

Studii de specialitate au confirmat că fericirea are exact acelaşi efect asupra scalpului ca stresul sau expunerea prelungită la radiaţia calculatorului. „De la nuntă încoace, părul lui Harry a început să se rărească mai rapid decât la fratele său. Acest an a fost unul extrem de frumos, fericit şi plin de surprize plăcute pentru Harry. În luna mai s-a căsătorit şi câteva luni mai târziu a aflat că va deveni tată. Acestea au fost două evenimente fericite care au accelerat căderea părului”, a explicat Asim Shahmalak.

De ce bărbaţii însuraţi pierd mai repede părul din zona scalpului?

Doctorul Asim Shahmalak crede că peste 75% dintre bărbaţii însuraţi pierd în primii ani de căsnicie mare parte din bogăţia capilară. „Fericirea conjugală nu produce modificări hormonale majore care să conducă la calviţie. De multe ori, bărbaţii căsătoriţi încep să nu mai mascheze o chelie pe care o au încă dinainte de a-şi pune verigheta pe deget. Cu alte cuvinte, odată văzuţi cu sacii în căruţă nu se mai cosmetizează pentru a cuceri o parteneră. Însă în cazul multora, părul începe să cadă din cauza fericirii matrimoniale. Un bun exemplu este fotbalistul Wayne Rooney, care după ce s-a însurat abia dacă mai avea pe ce să irosească şamponul”. A punctat specialistul.

De ce nu îşi maschează Harry chelia?

Dacă în cazul vedetelor din lumea filmului sau sport chelia ruşinoasă este mascată cu diferite intervenţii cosmetice, în cazul reprezentanţilor Casei Regale, aceste practici sunt interzise. „Este clar că Meghan îl iubeşte pe Harry indiferent de numărul firelor de păr din cap. Pe de altă parte, orice specialist i-ar recomanda lui Harry un transplant de păr pentru a nu ajunge ca fratele său. La William, suprafaţa defrişată a depăşit-o pe cea a tatălui său. Acelaşi fenomen de calviţie agresivă e întâlnit şi la Calum Best, care a chelit mai mult ca tatăl său”, a mai spus specialistul care îi recomandă lui Harry să înceapă să ia medicamente împotriva căderii părului. Unul dintre acestea este Propecia.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net