Primul deces provocat de coronavirus în Europa, confirmat de medici

coronavirus-europa.jpg

A fost confirmat primul deces de coronavirus în Europa
foto: Getty
Citeste tot despre: 

Un turist chinez infestat cu coronavirus a murit în Franţa. Este primul deces provocat de boală în Europa, conform medicilor.

Victima este un bărbat de 80 de ani, din provincia chineză Hubei, comform mInistrului francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, notează bbc.com. El a ajuns în Franţa pe 16 ianuarie şi a fost pus în carantină pe 25, la Paris.  Este al patrulea deces confirmat în afara Chinei, după unul în Hong Kong, unul în Filipine şi altul în Japonia. 

În total, în Franţa, 11 persoane au fost infestate cu virusul numit oficial Covid-19. Şi fiica bărbatului mort a fost bolnavă, dar ministrul Sănătăţii susţine că se simte mult mai bine. 

Peste 500 de cazuri de infestare cu coronavirus în afara Chinei au fost înregistrate în 24 de ţări. Un român, aflat pe vasul de croazieră Diamond Princess, este şi el bolnav şi este tratat în Japonia. Raed Arafat a declarat că bărbatul nu va fi adus în România.  

Citeşte şi

Atentie, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Imagini emoționante cu pasagerii vasului de croazieră primit în Cambodgia. Printre ei, 17 români

 

1.500 de oameni au murit în China

În China, peste 1.500 de oameni au murit în urma virusului, majoritatea din Hubei, epicentrul infecţiei. În total, numărul celor care au fost infestaţi a ajuns la 66.492, deşi există voci care susţin că mult mai mulţi oameni au noul coronavirus. Tot sâmbătă a fost confirmat şi primul caz de coronavirus în Africa, în Egipt.

Oraşul Wuhan, unde a apărut noul coronavirus în luna decembrie a anului trecut, şi provincia Hubei au rămas vineri izolate de lume prin intermediul unui cordon sanitar draconic aflat în vigoare de peste trei săptămâni.

 

Loading...