Primul caz de coronavirus, confirmat în Africa. 1500 de persoane au murit în China

coronavirus_egipt.jpg

coronavirus
Un prim caz de coronavirus a fost depistat şi în Egipt
foto: Getty Images

Bilanţul epidemiei noului coronavirus a depăşit sâmbătă 1500 de morţi în China. Un prim caz de contaminare cu virusul ucigaş a fost confirmat în Africa, în Egipt, informează AFP.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat vineri că a înregistrat primul caz pe continentul african. Purtătorul de virus, care nu este egiptean, a fost spitalizat şi se află în carantină.               

Peste 66.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în China, dintre care cel puţin 1.716 persoane sunt medicii şi infirmiere care intră în contact cu bolnavii. Autorităţile au dezvăluit că şase membri dintre îngrijitori au decedat, subliniind riscurile pe care le suportă în spitalele suprasolicitate. Majoritatea celor contaminaţi în mediul spitalicesc au fost în Wuhan, în provincia Hubei, în centrul Chinei, şi focar al acestei epidemii de pneumonie virală numită Covid-19 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Peste 2500 de cazuri noi de îmbolnăvi, în China

Anunţul cifreor contaminărilor în spital vine la o săptămânî după moartea, din cauza virusului, a unui medic care a încercat să alerteze autorităţile, dar a fost mustrat de Poliţie. Decesul său a provocat furie pe reţelele de socializare. Din cauza unui aflux de pacienţi în spitalele din Hubei şi a unei lipsei de consumabile de protecţie (măşti, halate), o parte a personalului îngrijitor este expus contaminării.

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat sâmbătă că în cursul ultimelor 24 de ore epidemia a făcut încă 139 de morţi în provincie şi că au fost depistate alte 2.420 de noi cazuri de contaminare. Numărul total al noilor contaminări în China continentală (în afară de Hong Kong şi Macao) este de 2.641. În plus, patru decese au fost constatate în altă parte decât în Hubei. Acest lucru duce la 1.523 de morţi numărul total al deceselor înregistrate în China continentală de la începutul epidemiei.

China înregistrează 99,9% din decese din cauza coronavirusului înregistrate în toată lumea. Până în prezent, Japonia şi Filipine sunt singurele ţări care au raportat decese pe teritoriul lor.

Oraşul Wuhan, unde a apărut noul coronavirus în luna decembrie a anului trecut, şi provincia Hubei au rămas vineri izolate de lume prin intermediul unui cordon sanitar draconic aflat în vigoare de peste trei săptămâni.

 

Citeşte şi:

 

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Azile de coronavirus în tabere şi staţiuni de lux

Loading...

Citește și

  • Vasul de croaziera Princess Diamond, andocat în portul din Yokohama

    Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus, a anunțat, joi, Ministerul Afacerilor Externe. Pe o altă navă de croazieră, andocată în Cambodgia, sunt 17 români - 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului - evaluarea medicală fiind în curs.

  • bonav, coronavirus

    De când noul coronavirus cu a început să se răspândească în lume, pe internet circulă tot felul de ”leacuri” miraculoase pentru tratarea acestuia. Specialiștii avertizează că acestea sunt doar știri false și că, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente vă pot ucide.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1