Primul deces după reinfectarea cu noul coronavirus. Experți: au fost două forme diferite ale virusului

Ultima actualizare:

    O femeie de 89 de ani din Olanda a murit după ce s-a reinfectat cu noul coronavirusfoto: Shutterstock
O femeie de 89 de ani din Olanda a murit după ce s-a reinfectat cu noul coronavirusfoto: Shutterstock

O femeie de 89 de ani din Olanda a murit după ce s-a infectat a doua oară cu noul coronavirus. Este primul deces al unui pacient care a făcut de două ori boala, în condițiile în care până acum au fost confirmate doar 23 de cazuri de reinfectare în toată lumea. Experții susțin că, în cazul femeii din Olanda, este vorba despre două forme diferite ale virusului.

Femeia, diagnosticată cu un tip rar de cancer al măduvei osoase, a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă, potrivit CNN, citat de Digi24. În urma testelor pentru depistarea COVID-19 a fost confirmată pozitiv, motiv pentru care a rămas internată timp de 5 zile. Ulterior, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, singurul simptom rămas fiind starea de oboseală.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, pacienta a dezvoltat iar simptome caracteristice COVID-19. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.

„În ziua a 8-a, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii.

Citește și:

Guvernul Olandei vrea «o imunitate de grup» împotriva Covid-19. Nou bilanț tragic în Italia

Specialiștii au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri

Specialiștii au subliniat, însă, că răspunsul ei imunitar ar fi putut să fie „suficient” pentru a combate Covid-19, deoarece tipul de tratament pe care l-a primit pentru cancer „nu duce neapărat la boli care pun viața în pericol”.

Echipa de specialişti a avut acces la toate probele testate pentru confirmarea infecţiei. Aceştia au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte.

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecţie, dar în toate situaţiile anterioare pacientul şi-a revenit.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Peste 1,08 milioane de decese în întreaga lume. Olanda impune masca de protecție în spațiile închise

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net