Guvernul Olandei vrea «o imunitate de grup» împotriva Covid-19. Nou bilanț tragic în Italia

Ultima actualizare:

    Premierul Olandei susține că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirusfoto: Shutterstock
Premierul Olandei susține că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirusfoto: Shutterstock

În condițiile în care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va propune închiderea granițelor Uniunii Europene pentru 30 de zile, premierul Olandei a declarat că în țara sa se urmărește obținerea unei ”imunități de grup” și că nu are în vedere izolarea totală.

Reacții diferite în fața amenințării noului coronavirus din partea liderilor țărilor Uniunii Europene. În vreme ce președinta comisiei Europene propune închiderea granițelor UE pentru 30 de zile, iar Spania și-a închis deja frontierele terestre, cu Italia numărându-și morții și cu Franța recurgând la izolarea cetățenilor la domiciliu pentru cel puțin 15 zile, premierul Olandei vorbește despre obținerea unei ”imunizări de grup”.

Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației, scrie AFP, citat de Hotnews."Nu există mesaje facile pentru voi în această seară (...) Realitatea este că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirus. Asta ne spun experții", a declarat Rutte, într-un discurs televizat.Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea școlilor, a barurilor dar și a celebrelor coffee shops până în 6 aprilie.În discursul de luni, premierul a afirmat că guvernul dorește ajungerea la o "imunitate de grup" în așteptarea vaccinului, astfel încât persoanele cel mai puțin vulnerabila s-ar putea infecta, dar cu protejarea persoanelor în vârstă și a bătrânilor.El a subliniat că, spre deosebire de Italia, Spania sau Franța, care au impus măsuri puternice pentru a împiedica propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere izolarea totală."În acest scenariu, ar trebui să ne închidem țara un an sau chiar mai mult, cu toate consecințele", a argumentat el, adăugând că virusul "ar putea să reapară imediat dacă măsurile sunt retrase".Cel mai recent bilanț indică 1.413 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 24 de decese.

Un nou bilanț tragic în Italia: 349 de decese într-o zi

În Italia, autoritățile au datg publicității un nou bilanț tragic. Numai în Lombardia - regiunea considerată unul dintre focarele din Italia - s-au înregistrat, luni, 202 morți. În două zile, aici au murit peste 450 de oameni.

Luni au murit în Italia 349 de oameni din cauza coronavirusului, un bilanț ușor ameliorat față de duminică, când au fost 368.

Cu o rată de 462,8 îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia cunoaște cel mai accelerat fenomen de răspândire a bolii. Luni au fost confirmate încă 3.233 de cazuri, ceea ce ridică numărul total de îmbolnăviri din Italia la 27.980. Este pe locul 2 în lume, după China, iar în prezent sunt la terapie intensivă în Italia 1.851 de pacienți. 

În Franța, izolarea la domiciliu pentru 15 zile, cel puțin

Pentru prima oară pe timp de pace, președintele Franței a anunțat măsuri de izolare, fără să pronunțe însă acest cuvânt, asemenea italienilor și spaniolilor. ”Începând de mâine dimineață (marți, n.r.), pentru cel puțin 15 zile, deplasările vor fi reduse foarte mult. Aceasta înseamnă că întâlnirile în exterior și întâlnirile amicale nu vor mai fi permise, nici plimbările pentru a ne întâlni prietenii pe stradă”, a declarat Emmanuel Macron, într-un discurs televizat, adăugând că deplasările vor fi limitate la cele absolut necesare. ”Deplasările pentru îngrijirile medicale, desigur, deplasările pentru a munci, acolo unde nu este posili să se lucreze de la distanță, deplasările pentru a face puțină mișcare, dar fără a ne întâlni cu prietenii noștri apropiați”, a declarat Macron, subliniind că ”vor exista controale”.

Citește și:

Coronavirus România. Cum stam la stocurile de teste pentru Covid-19

Noul coronavirus va dispărea când se va încălzi vremea? Un specialist de la Harvard explică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net