Cum să nu-ți pui o mască de protecție. Imagini virale cu vicepremierul Belgiei

prim-ministru-belgia.png

vicepremierul belgiei
Imaginile cu vicepremierul Belgiei încercând să-și pună masca de protecție au devenit virale
foto: captură/YouTube

O înregistrare cu vicepremierul Belgiei, ministrul Justiției Koen Geens, încercând să-și potrivescă pe față o mască de protecție a devenit virală. Dacă ministrul a încercat să iasă din încurcătură cu o glumă despre urechile lui prea mari, opozanții politici au făcut imediat legătura cu felul în care Guvernul a gestionat criza noului coronavirus.

The Brussels Time precizează că scena s-a petrecut în timpul vizitei făcute de Koen Geens la un atelier din provincia Brabant. În imaginile filmate se vede cum, din cauza sistemului de prindere, ministrul abia reuşeşte să îşi agaţe masca de urechi, aceasta ajungându-i întâi pe frunte, apoi pe ochi, iar abia într-un final, pe gură şi pe nas.  

”Am impresia că urechile mele sunt prea mari” a comentat ministrul, conform Le Soir. Unii politicieni nu au ezitat să comenteze imaginile, considerându-le ilustrarea perfectă a modului deficitar în care Guvernul a gestionat criza provocată de coronavirus, relatează The Brussels Time, preluat de News.ro.

Cea care i-a luat apărarea ministrului a fost autoarea seriei Harry Potter, JK Rowling, care a distribuit imaginile, afirmând că nu ar putea să râdă de el, pentru că şi ea ar proceda la fel şi ar fi la fel de încurcată şi de neîndemânatică, mai ales dacă ar fi filmată.

Belgia va relaxa măsurile de izolare începând cu 11 mai

Belgia încheie a șaptea săptămână de izolare socială din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile din această țară au introdus foarte târziu măsurile restrictive, pentru că guvernele regionale au ajuns mai greu la un acord. Autoritățile din Flandra s-au opus inițial ideii de carantină, preferând să nu sacrifice economia și să meargă pe ideea imunizării de turmă. Autoritățile din Bruxelles și Valonia erau adepții măsurilor care să aplatizeze curba îmbolnăvirilor.

La o populație de numai 11 milioane, până sâmbătă, 2 mai, în Belgia au fost înregistrate 49.032 de cazuri de îmbolnăvire, 7.703 decese și 11.892 de cazuri vindecate.

Premierul belgian Sophie Wilmès a anunțat că restricțiile vor fi ridicate treptat, începând cu 11 mai. Mai întâi se vor deschide magazinele, iar în săptămâna următoare vor fi redeschise școlile, cu un număr limitat de elevi în fiecare clasă.

Citește și:

Imagine emoționantă la un cămin de bătrâni. Mama cu Covid-19 își vede fiul prin geam

O fată de 12 ani din Belgia și un băiat de 13 ani din Marea Britanie, uciși de coronavirus. Cele mai tinere victime din Europa

Loading...
 
 

Citește și

  • masca de protectie facuta acasa: material textul, elastice de par, foarfeca

    Nu găsești măști de protecție în farmacii sau prețul lor îți dă bătăi de cap? Dacă vrei să te protejezi, o mască pentru a acoperi gura și nasul poate fi realizată acasă. Atenție însă, o mască textilă nu este la fel de eficientă ca una chirurgicală, însă este foarte utilă în această perioadă. Dacă nu știi să coși, cu o foarfecă, o bucată de material și două elastice de păr îți poți confecționa o mască de protecție.

  • femeie cu masca de protectie

    Cum după 15 mai, e posibil ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, medicii dermatologi atrag atenția asupra efectelor adverse asupra pielii feței și oferă câteva sfaturi pentru o protecție eficientă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1