O fată de 12 ani din Belgia și un băiat de 13 ani din Marea Britanie, uciși de coronavirus. Cele mai tinere victime din Europa

baiat-coronavirus.jpg

baiat cu masca la geam
Românii stau izolați în case de teama coronavirusului
foto: Shutterstock

Cu adevărat o zi neagră pentru evoluția pandemiei de coronavirus în Europa. Autoritățile din Marea Britanie și din Belgia au anunțat decesul celor mai tinere victime de până acum ale temutului virus, un băiat de 13 ani și o fată de 12 ani.

Mai mult, niciuna dintre victime nu fusese diagnosticată cu vreo altă afecțiune înainte de infecția cu noul coronavirus.

Fata din Belgia era elevă în Gand (nord-vest) și nu mai mersese la școală din 13 martie. "Este un eveniment care este foarte rar, dar care ne bulversează", a declarat doctorul Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităților sanitare belgiene, anunțând acest deces care a avut loc luni, conform AFP.

"După trei zile de febră", starea sa de sănătate "s-a deteriorat brusc", a precizat un alt purtător de cuvânt al autorităților sanitare, Steven Van Gucht.

King's College Hospital, din sudul Londrei, a anunțat, marți, moartea unui băiat de 13 ani, cea mai tânără victimă a noului coronavirus din Regat.

”Din păcate, un băiat de 13 ani care a fost testat pozitiv pentru Covid-19 a murit. Gândurile și condoleanțele noastre se îndreaptă către famlia acestuia”, se arată într-un comunicat al instituției. Jurnaliștii de la Daily Mail susțin că este vorba despre Ismail Mohamed Abdulwahab, un băiat fără alte afecțiuni medicale cunoscute înainte de infectarea cu noul coronavirus.

Un bebeluș a murit în SUA

Săptămâna trecută, o adolescentă de 16 ani a murit în ParisDecesele în rândul tinerilor sunt extrem de rare în rândul tinerilor, dar "formele grave ale bolii antrenează internarea, inclusiv la terapie intensivă, moment în care decesul se poate produce la adulții de toate vârstele", au avertizat autoritățile sanitare americane.

În Statele Unite, un bebeluș mai mic de un an a murit de Covid-19 în statul Illinois.

Citește și:

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Prințul Charles a ieșit din autoizolare la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu Covid-19

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1