Imagine emoționantă la un cămin de bătrâni. Mama cu Covid-19 își vede fiul prin geam

Ultima actualizare:

    Mama infectată cu noul coronavirus și-a văzut fiul printr-un geam de plexiglasfoto: AFP
Mama infectată cu noul coronavirus și-a văzut fiul printr-un geam de plexiglasfoto: AFP

Imagine emoționantă surprinsă la un cămin de bătrâni din Belgia, unde o mamă bolnavă de Covid-19 a putut să-și vadă fiul printr-un geam de plexiglas. Belgia a impus târziu măsurile de izolare socială și are cea mai ridicată mortalitate la nivel european, din cauza infecției cu noul coronavirus.

Suzanne Valette, în vârstă de 88 de ani, bolnavă de Covid-19, și-a putut vedea fiul printr-un geam de plexiglas, la căminul de bătrâni Buissonet, din Grace-Hollogne, Belgia. După ce a fost infectată cu noul coronavirus, femeia a fost izolată, dar responsabilii azilului au amenajat un container în care rezidenții își pot întâlni rudele în condiții de maximă siguranță.

Belgia va relaxa măsurile de izolare începând cu 11 mai

Belgia încheie a șaptea săptămână de izolare socială din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile din această țară au introdus foarte târziu măsurile restrictive, pentru că guvernele regionale au ajuns mai greu la un acord. Autoritățile din Flandra s-au opus inițial ideii de carantină, preferând să nu sacrifice economia și să meargă pe ideea imunizării de turmă. Autoritățile din Bruxelles și Valonia erau adepții măsurilor care să aplatizeze curba îmbolnăvirilor.

La o populație de numai 11 milioane, până sâmbătă, 2 mai, în Belgia au fost înregistrate 49.032 de cazuri de îmbolnăvire, 7.703 decese și 11.892 de cazuri vindecate.

Premierul belgian Sophie Wilmès a anunțat că restricțiile vor fi ridicate treptat, începând cu 11 mai. Mai întâi se vor deschide magazinele, iar în săptămâna următoare vor fi redeschise școlile, cu un număr limitat de elevi în fiecare clasă.

Citește și:

Klaus Iohannis anunță măsuri de relaxare din 15 mai. Ce crede despre propunerile lui Streinu Cercel: „Aberante!”

Cum va fi viața după 15 mai. În ce condiții ne întoarcem la muncă și cum ne vom petrece timpul liber

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net