Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 2.000!

coronavirus-china.jpg

Pacient bolnav de coronavirus, înconjurat de reporteri
Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la două persoane, în Italia
Foto: AFP

Bilanțul epidemiei de coronavirus crește pe zi ce trece! Sunt peste 2.000 de morți în întreaga lume, după ce autoritățile din provincia Hubei, acolo de unde a pornit focarul, au anunțat încă 132 de noi decese.

De asemenea, au fost raportate  1.693 de noi cazuri de contaminare. Este, totuși, cea mai scăzută cifră înregistrată în ultima săptămână, potrivit Digi24. Numărul deceselor a ajuns la 2.012.

Înumărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000. Au fost fost înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri de contaminare şi șase decese, în alte 30 de ţări. Au fost 75.216 îmbolnăviri, dintre care 14.719 oameni s-au făcut bine. În prezent sunt 48.428 de oameni bolnavi, dintre care 12.057 sunt considerați în strare gravă sau critică.

Al doilea deces provocat de coronavirus în Hong Kong

Un al doilea deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în Hong Kong, conform autorităţilor sanitare locale.  Victima este un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus în 14 februarie. În prezent sunt 62 de cazuri confirmate de coronavirus şi două decese în Hong Kong.

Prima victimă a coronavirusului în Hong Kong a fost un bărbat de 39 de ani, care a murit în 4 februarie. El călătorise cu trenul de mare viteză din Hong Kong către epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, în 21 ianuarie şi a revenit în 23 ianuarie.

Regiunea a închis temporar unele puncte de frontieră cu China şi nu mai emite permise de călătorie pentru turiştii veniţi din China.

 

Citește și

 

China Coronavirus: Regizorul de film Chang Kai și familia sa au murit. Mesajul sfâșietor de pe patul de moarte

Cine este românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în Japonia

 

Loading...

Citește și