Coronavirus Belgia. Prima zi fără niciun deces de la debutul pandemiei

Ultima actualizare:

    Belgia a început să relaxeze măsurile restrictive la 15 mai, când o parte dintre elevi s-a întors la școalăfoto: Getty Images
Belgia a început să relaxeze măsurile restrictive la 15 mai, când o parte dintre elevi s-a întors la școalăfoto: Getty Images

Belgia a raportat marţi, 14 iulie, zero decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din 10 martie. Autoritățile au reușit să controleze epidemia, după ce Belgia a devenit ţara cu cel mai mare număr de victime raportat la numărul de locuitori, transmite Reuters citată de Agerpres.

Belgia a reușit să reducă drastic numărul infectărilor prin impunerea de restricţii severe, care acum sunt ridicate gradual. Potrivit cifrelor anunţate marţi de institutul naţional de sănătate publică Sciensano, numărul celor decedaţi a rămas 9.787.

Într-o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, aceasta înseamnă un raport de circa 850 de decese la 1 milion de locuitori, cel mai ridicat din lume, cu excepţia micului stat San Marino.

Ziua cea mai 'neagră' în Belgia a fost 12 aprilie, când au fost raportate 343 de decese.

Citește și:

O fată de 12 ani din Belgia și un băiat de 13 ani din Marea Britanie, uciși de coronavirus. Cele mai tinere victime din Europa

Cum să nu-ți pui o mască de protecție. Imagini virale cu vicepremierul Belgiei

Masca de protecție, obligatorie în magazine, cinematografe și muzee

Curba infectărilor confirmate s-a aplatizat dramatic, chiar dacă media de cazuri noi pe ultimele şapte zile, 95, a fost cu 11% peste cea din săptămâna anterioară.

În faţa riscului potenţial constituit de vacanţele în străinătate ale cetăţenilor săi, Belgia este cu mult mai pregătită decât la începutul anului, când amatorii de concedii la schi au adus cu ei coronavirusul, a declarat ministrul sănătăţii, Maggie de Block, pentru Reuters săptămâna trecută.

Rata de reproducere, care arată câte persoane infectează în medie un purtător de coronavirus, este acum de 0,86. Guvernul belgian se va reuni miercuri pentru a lua în discuţie noi măsuri de relaxare, după ce începând din 10 iulie purtatul măştilor a devenit obligatoriu în magazine, cinematografe şi muzee.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net