Coadă de 1 km la mâncare gratis în Elveția, după ce oamenii au rămas fără bani din cauza pandemiei. Imagini sfâșietoare

coada-geneva.jpg

În jur de 1000 de persoane nevoiașe au stat la coadă, în fața unui patinoar din Geneva
Aproximativ 1000 de persoane au stat la coadă pentru a primi alimente, în fața unui patinoar din Geneva
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Pandemia de Covid-19 a afectat o mare parte din populație și din punct de vedere financiar. Peste 1.000 de oameni au stat sâmbătă (9 mai) la o coadă ce se întindea pe 1 kilometru, în Geneva, pentru a primi pachete cu alimente gratuite

Imaginile cu sutele de oameni care stau la coadă pentru a primi mâncare arată impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranților săraci, care muncesc în bogata Elveție, relatează CNN. Voluntarii au pregătit aproximativ 1.500 de colete pentru nevoiași, care s-au strâns în fața unui patinoar din Geneva încă de la 5 dimineața/

"La sfârșitul lunii, buzunarele mele sunt goale. Trebuie să plătim facturile, asigurarea, totul. Este minunat, pentru că există mâncare pentru o săptămână, o săptămână de ușurare ... Nu știu pentru săptămâna viitoare.", a spus Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva din Nicaragua, care lucrează part-time. 

geneva-pachete-mancare.jpg

Pachete de mâncare pregătite pentru oamenii săraci din Geneva
Voluntarii au pregătit 1.500 de pachete
Foto: AFP

Pandemia a scos la iveală drama oamenilor săraci din Geneva

pachete-geneva.jpg

Pachet cu alimente gratis pregătit de voluntarii din Geneva
Pachetele le vor ajunge familiilor doar o săptămână
Foto: AFP

 

Într-o țară de aproape 8,6 milioane, 660.000 de persoane din Elveția trăiau la nivelul sărăciei în 2018, conform Charity. Printre acestea se numărau  în special părinții singuri și cei cu un nivel scăzut de educație, cărora le era foarte greu să-și găsească de lucru după ce au pierdut un loc de muncă. Peste 1,1 milioane de persoane riscau sărăcia, ceea ce înseamnă că au mai puțin de 60% din venitul mediu, care a fost de 6.538 de franci elvețieni (6.736 dolari), petru un loc de muncă cu normă întreagă în 2018. Familiile sărace se află acum, în contextul pandemiei de coronavirus, într-un impas din care le este aproape imposibil să iasă fără ajutorul semenilor lor.

geneva-coada.jpg

O mamă cu copilul în brațe stă la coadă să primească alimente gratis, în Geneva
Cei mai mulți dintre oamenii nevoiași din Elveția sunt părinți singuri
Foto: AFP

 

Banca elvețiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai scump oraș global pentru o familie de trei persoane, pe locul 1 fiind Zurich. În timp ce veniturile medii sunt, de asemenea, mari, acest lucru nu îi ajută deloc pe cei care trăiesc de pe azi pe mâine. 

"Cred că mulți oameni sunt conștienți de acest lucru, dar este diferit să vezi asta cu proprii tăi ochi. Am văzut persoane care plângeau pentru că nu le venea să creadă că acest lucru se întâmplă în țara lor", a declarat Silvana Matromatteo, șefa grupului de ajutor Caravana de solidaritate din Geneva. Pandemia a scos la iveală modul în care trăiesc sute de mii de săraci: Vrem să îi ajutăm pe toți. "Toți sunt niște oameni muncitori, până la urmă, dar care au nevoie de ajutor."

coada-geneva-2.jpg

În jur de 1000 de persoane nevoiașe au stat la coadă, în fața unui patinoar din Geneva
Familiile sărace din Geneva se află într-un impas
Foto: AFP
 

 

„În Geneva, unul dintre cele mai bogate orașe din lume, au existat întotdeauna oameni care trăiesc în mod precar, în special toți oamenii care lucrează ca gospodari, în agricultură, pe șantiere sau în hoteluri și s-au trezit peste noapte fără un loc de muncă din cauza COVID-19", a explicat Patrick Wieland, șeful misiunii pentru grupul Medici fără frontiere.

 

 

 

Citește și 

Cum a ajuns Coronavirusul să ducă economia în carantină

Coronavirusul face tot mai multe pagube economice. Ce probleme are gigantul Apple

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1