Coronavirusul face tot mai multe pagube economice. Ce probleme are gigantul Apple

apple.jpg

Magazinul apple nu are niciun client
Magazin Apple din Chengdu, închis din cauza coronavirusului
foto: captura NYTIMES.COM

Apple semnalează amenințarea coronavirusului pentru întreprinderile globale. Aprovizionarea este o problemă, a avertizat compania, întrucât fabricile se redeschid încet în China, iar cererea este în scădere, cele mai multe magazine fiind încă închise.

Apple este una dintre primele companii care au dezvăluit modul în care coronavirusul din China a afectat businessul. Colosul a transmis, luni,  că nu mai are așteptări prea mari în ceea ce privește vânzările pentru acest trimestru. În urmă cu o lună, Apple transmitea că se așteaptă ca în primele trei luni ale acestui an să aibă vâzări excelente.

Ce probleme are gigantul Apple din cauza coronavirusului

Producătorul iPhone, care depinde în mare măsură de fabricile chineze și de consumatorii chinezi, a transmis că vor fi probleme cu livrările de smartphone-uri, deoarece producția a crescut mai lent decât se aștepta, potrivit nytimes.com. Apple a mai spus că cererea pentru dispozitivele sale din China a fost afectată de focar. Cele 42 de magazine din această țară au fost închise luna trecută  și cele mai multe or rămâne încă închise.

Totodată,  din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului, stocurile pentru iPhone sunt limitate la nivel global.

Apple a spus va creşte sumele de bani pe care le donează pentru lupta împotriva coronavirusului, însă nu a dat o cifră concretă în acest sens.

Apple Inc, cunoscută anterior sub numele de Apple Computers, este o companie americană cu domeniul de activitate axat pe tehnologia computerelor. Apple a câștigat o mare reputație că inovator în industria de înaltă tehnologie. Compania Apple a fost înființată de Steve Jobs și Gary Wozniak la data de 1 aprilie 1976 într-un garaj închiriat din Palo Alto, în sudul Californiei. În iulie ‘76 Apple Computer scotea pe piață primul PC în forma lui incipientă. Au urmat apoi în 1977 Apple 2 care deja avea o imagine mai avangardistă, iar în 1980 Apple 3. În 1983 au lansat proiectul Lisa care a revoluționat practic lumea PC-urilor, introducând un sistem de operare cu o interfață grafică (GUI).

2010 a fost anul în care Apple a lansat computerul tableta iPad, care și-a castigat imediat popularitatea în lumea „high tech”. Acesta îndeplinește în același timp rolul mai multor aparate sau dispozitive mobile, că de ex. telefoane smartphone, aparat de navigație după sistemul GPS, e-Reader, browser Internet, jocuri electronice, dicționare electronice și multe altele.

 

Citește și: 

Apple a lansat iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Cât costă noile modele

Au copiat de au rupt! Nesimțirea de care a dat dovadă Apple cu noul iPhone!

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

  • coronavirus

    Autoritățile din România sunt în alertă din cauza coronavirusului. Chiar dacă în țară nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu virusul mortal din China, guvernul a decis să ia măsuri în spitale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1