Cehia devine primul stat din Europa în care viaţa se reîntoarce treptat la cea de dinainte de pandemie

Ultima actualizare:

    În curând, restricțiile din Cehia vor fi relaxatefoto epa-efe
În curând, restricțiile din Cehia vor fi relaxatefoto epa-efe

Este ca mersul pe jos. Unele țări mici anunță că încep să adopte măsuri de relaxare a blocajelor naționale, la sfârșitul lunii. Trecerea se face lent, pas cu pas. Oamenii trebuie să respecte cu strictețe, în continuare, unele restricții impuse de autorități. Cehia este primul stat în care viața se întoarce la cea de dinainte de pandemie. De joi deschide magazinele și atelierele. Austria, Danemarca și Norvegia au anunțat, de asemeena, că încep să revină la normal.

Criza de sănătate publică continuă a făcut ca țările din întreaga lume să fi fost nevoite să se închidă în mod eficient, multe guverne impunând măsuri draconice asupra vieții zilnice a miliarde de oameni. Restricțiile, care au variat de la închiderea școlilor până la distanțarea socială și interdicțiile adunărilor publice, au fost aduse pentru a încerca să încetinească răspândirea pandemiei coronavirusului. Acum autoritățile din câteva state europene încearcă să aducă la normal viețile cetățenilor.

Măștile vor fi necesare și după relaxarea restricțiilor
Măștile vor fi necesare și după relaxarea restricțiilor

Republica Cehă, Austria, Danemarca și Norvegia au anunțat planurile de a relaxa lent blocajele naționale la sfârșitul acestei luni, după ce au raportat o reducere a numărului de noi infecții și decese în ultimele zile. Cehia a fost una dintre primele ţări care a impus stare de urgenţă, iar măştile au devenit obligatorii. Ţara are acum sub 5.000 de cazuri de coronavirus şi 80 de decese

Cehia a fost una dintre primele țări europene care a impus măsuri de blocare la începutul lunii martie, anunțând măsuri stricte de restricționare a vieții zilnice chiar înainte ca numărul infecțiilor la nivel național să depășească 200, scrie cnbc.com.

În Republica Cehă, guvernul a declarat că unele magazine se vor redeschide începând de joi, cu reguli de relaxare a activităților sportive care nu implică adunarea oamenilor - cum ar fi alergarea și ciclismul.

Oamenii se vor bucura din nou de libertate
Oamenii se vor bucura din nou de libertate

De joi, se vor redeschide magazinele de bricolaj, cele de papetărie sau atelierele de reparaţii ale bicicletelor. Oamenii vor putea ieşi afară pentru a face sport, dar nu în grupuri mai mari de două persoane, potrivit Digi 24.

„Spunem clar acum că suntem capabili să gestionăm relativ bine pandemia aici, nu este cea care ne administrează”, a spus ministrul Sănătății ceh, Adam Vojtech, într-o conferință de presă la începutul acestei săptămâni.

Austria a anunțat când își redeschide mall-urile

Austria și-a propus să iasă din blocare la începutul ”săptămânii luminate”.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a declarat că scopul autorităților este ca pe 14 aprilie, în marţea de după Paştele catolic, să fie deschise magazinele mici, de până în 400 de metri pătraţi, magazinele de bricolaj şi de grădinărit .

Sebastian Kurz este cancelarul Austriei
Sebastian Kurz este cancelarul Austriei

Cu toate acestea, va fi permis un singur cumpărător pe 20 de metri pătrați de spațiu comercial, iar toți clienții vor trebui să poarte măști de protecție la supermarketuri și farmacii.

Kurz a spus că restaurantele și hotelurile nu se vor deschide până cel mai devreme la mijlocul lunii viitoare, iar evenimentele publice nu vor fi permise până cel puțin la sfârșitul lunii iunie.

Mette Frederiksen este premierul Danemarcei
Mette Frederiksen este premierul Danemarcei

„Scopul nostru este ca, de pe 1 mai, toate magazinele, mall-urile şi saloanele de cosmetică să se redeschidă”, a declarat Sebastian Kurz, potrivit cnbc.

Erna Solberg este premierul Norvegiei
Erna Solberg este premierul Norvegiei

Cancelarul a precizat că prin faptul că Austria a reacționat mai rapid și mai restrictiv decât în ​​alte țări, s-a putut evita ce este ai rău, iar această reacție rapidă și restrictivă oferă, de asemenea, posibilitatea de a ieși din această criză mai repede.

Mall-urile din Austria își așteaptă clienții
Mall-urile din Austria își așteaptă clienții

Până în prezent, Austria a raportat 12.639 de cazuri de coronavirus, din care 243 de decese.

Slovacia a deshis fabrica de mașini

Fabrica Kia a reînceput construcţia de maşini, oprită pe 23 martie. Reluarea lucrului de face cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi niciun muncitor nu intră în fabrică înainte de a i se lua temperatura, scrie Mediafax.

Unele țări europene au anunțat cu precauție planurile de ridicare a măsurilor de blocare a coronavirusului în următoarele zile, căutând să deschidă calea pentru revenirea la viața normală după o lună de restricții severe.

Danemarca și Norvegia au, de asemena, planuri de relaxare lentă a blocajelor naționale, la finalul acestei luni.

Danemarca redeschide școlile din 15 aprilie

În Danemarca, centrele de îngrijire și școlile urmează să se redeschidă începând cu 15 aprilie, permițând părinților să revină la o zi de muncă normală. Cu toate acestea, toate restricțiile rămase, inclusiv interdicțiile adunărilor publice de peste 10 persoane, vor rămâne încă patru săptămâni, a anunțat premierul Mette Frederiksen, conform CNBC.com.

Hotelurile mai au de așteptat până se redeschid
Hotelurile mai au de așteptat până se redeschid

Țara nordică a văzut cazuri de coronavirus și decese stabilizate în ultimele zile, dar premierul a avertizat că redeschiderea treptată va continua doar dacă cetățenii s-au blocat de orientările guvernului.

Danemarca a raportat peste 5.000 de infecții cu COVID-19, cu 203 de decese

Norvegia deschide școlile după 20 aprilie

Norvegia a anunțat, de asemenea, planuri de relaxare treptată a restricțiilor coronavirusului, grădinițele fiind acum programate să se redeschidă între 20 și 27 aprilie. Școlile cu clasele I-IV se vor deschide începând cu 27 aprilie.

"Împreună am preluat controlul virusului, de aceea putem deschide societatea puțin câte puțin", a declarat, marți, premierul Erna Solberg la o conferință de presă.

Austriecii vor putea face din nou sport
Austriecii vor putea face din nou sport

Solberg a avertizat că, în timp ce se vor lua măsuri pentru redeschiderea lentă, munca de la domiciliu va continua și norvegienii ar trebui să se obișnuiască cu măsurile destinate să limiteze răspândirea virusului „pentru mult timp”.

Norvegia a avut puțin peste 6.000 de cazuri de coronavirus, cu 89 de decese la nivel național.

Miercuri, peste 1,4 milioane de infecții cu COVID-19 au fost raportate la nivel mondial, cu 82.145 de decese.

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS. Record de noi decese în Marea Britanie. În Italia a scăzut numărul noilor infectați

Așa arată libertatea! Euforie în Wuhan după ridicarea carantinei. Zeci de mii de călători au luat cu asalt gările

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net