Ce-i asta? Cum i-a strâns Donald Trump mâna Reginei Elisabeta

Ultima actualizare:

    Donald Trump strâge doar vârful degetelor Reginei Elisabetafoto: AFP
Donald Trump strâge doar vârful degetelor Reginei Elisabetafoto: AFP

Președintele Donald Trump a făcut furori pe rețelele sociale, luni, nu doar cu declarația tranșantă despre primarul Londrei, pe care l-a numit un ”ratat desăvârșit”, ci și cu o strângere ciudată de mână la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a. Pe bună dreptate, internauții s-au întrebat dacă nu cumva cei doi și-au lovit pumnii în loc să-și strângă mâinile.

Imaginile de la întâlnirea dintre regină și președintele SUA, la Palatul Buckingham, nu au fost foarte clare, așa că imaginația internauților a luat-o razna. ”Ce-i asta? Donald Trump tocmai a bătut pumnul cu Regina Elisabeta?”, s-a întrebat lumea pe Twitter.

Explicațiile experților în limbajul corporal nu au întârziat însă prea mult. Se pare că a fost vorba despre o strângere de mâini mai neobișnuită, în sensul în care președintele a apucat doar vârful degetelor reginei, fără obișnuitul gest de strângere fermă, marcă înregistrată Donald Trump.

”Donald Trump a fost mai degrabă reținut când a venit momentul să-i strângă mâna reginei. Recunoscut pentru gesturile lui ferme, acum președintele n-a putut să ofere una din strângerile lui de mână viguroase, pentru simplul motiv că regina oferă de obicei doar degetele. Prin urmare, Trump s-a înclinat de la distanță și a strâns foarte delicat degetele reginei”, a explicat experta în limbajul corporal Judi James, citată de Daily Mail. Practic, palma mare a lui Trump a acoperit cu totul mâna delicată a reginei, inducând publicul în eroare.

Astfel, dat fiind faptul că Donald Trump are mâinile foarte mari, de la distanță gestul a semănat mai degrabă cu un salut ”pumn contra pumn”, foarte popular printre sportivi. Este vorba despre gestul prin care două persoane își lovesc ușor pumnii, în semn de respect, dar și de susținere și bucurie.

Donald Trump, vizită controversată în Marea Britanie

Donald și Melania Trump vor participa la mai multe evenimente în perioada vizitei lor (3-5 iunie): prânzul cu Regina Elisabeta, ceai cu Prinţul Charles, un banchet la Palatul Buckingham şi un tur al Westminster Abbey, biserica în care au fost încoronaţi monarhii englezi de peste 1.000 de ani. Trump îşi va arăta susţinerea pentru un succesor care preferă un Brexit mai strict şi va cere o abordare mai dură a Marii Britanii cu privire la China şi gigantul de telecomunicaţii chinez Huawei.

Nu toată lumea a privit cu ochi buni decizia guvernului britanic de a-l invita pe președintele SUA la Londra. Printre cei mai vehemenți contestatari s-a numărat Sadiq Khan, primarul Londrei. Trump nu a rămas însă dator, numindu-l pe Khan ”un ratat desăvârșit” într-o postare pe Twitter, chiar înainte ca aeronava sa să aterizeze la Londra. „Sadiq Khan, cel care a făcut o treabă foarte slabă ca primar al Londrei, a fost obraznic faţă de preşedintele Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit. Este un ratat desăvârşit care ar trebui să se concentreze pe infracţiunile din Londra, nu pe mine”, a scris Trump pe Twitter.

Citește și:

Păpușile Barbie de la Casa Albă! Melania Trump și soția primului ministru ceh s-au întrecut în eleganță

Primarul Londrei, criticat dur de Donald Trump după atentat

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net