Primarul Londrei, criticat dur de Donald Trump după atentat

trump.jpg

donald trump
Trump l-a criticat pe primarul Londrei după atacul terorist dat în inima capitalei britanice
Foto: Getty

După atacul terorist din Londra, din 3 iunie, care a ucis șapte persoane și a rănit alți 48 de oameni, Donald Trump l-a criticat dur pe Primarul capitalei Marii Britanii pentru că nu ar fi luat suficiente măsuri de securitate pentru protecția cetățenilor.

Ca reacție la criticile președintelui american, un purtător de cuvânt al primarului Londrei, Sadiq Khan, a declarat că acesta din urmă „are lucruri mai importante de făcut decât să-i răspundă lui Donald Trump, care este greșit informat”, precizează The Guardian.

Trump a criticat modul în care s-a exprimat primarul Londrei în legătură cu siguranța cetățenilor, afirmând după atentatul tot din Londra, dar de pe Westminster Bridge, că „nu există niciun motiv de îngrijorare”. Chiar și după atacul sinucigaș din Manchester, englezii au fost din nou luați prin surprindere de un atentat, din nou în Londra.

Iată ce a declarat primarul Sadiq Khan după tragedia de aseară: „Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați și aș vrea să mulțumesc acelor bărbați și femei curajoși de la urgențe care au ajuns primii la fața locului și care au muncit toată noaptea. Acesta a fost un atac deliberat și plin de lașitate asupra londonezilor și vizitatorilor orașului nostru care se bucurau de o seară de sâmbătă. Condamn atacul în cel dur mod cu putință. Nu există justificare pentru astfel de acțiuni barbare.”

sadiq_khan.jpg

primarul londrei sadiq khan
Sadiq Khan, primarul Londrei
Foto: Getty

Ca reacție la sfidarea care i s-a arătat, Donald Trump a scris din nou un mesaj critic pe contul său de Twitter: „Îți dai seama că nu avem de-a face cu arme de foc în momentul acesta? Atacul a fost cauzat de un camion și de niște cuțite! Trebuie să încetăm să mai fim corecți politic și să ne punem la treabă pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri. Dacă nu suntem inteligenți, situația se va înrăutăți.”

Amintim că Donald Trump și-a atras zilele acestea o serie de critici, atât din partea politicienilor, cât și ai cetățenilor americani și străini deopotrivă, în legătură cu decizia de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris, alianță care contribuie la combaterea încălzirii globale. Pentru președintele american însă, schimbările climatice nu sunt suficient de importante, atenția sa fiind centrată doar pe lupta împotriva terorismului.

Loading...

Citește și

  • atac londra teroristi

    Un român care lucra în zona atacului de sâmbătă seara de la Londra a surprins momentele dramatice de imediat după atentat. Mai mult, el a reuşit să-l lovească pe unul dintre atacatori.

  • atac londra

    Sâmbătă seară (3 iunie), a fost alertă teroristă în capitala Marii Britanii. O mașină a intrat în zeci de trecători, pe Podul Londrei, apoi au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit și focuri de armă în zona Borough Market. Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Șapte persoane și-au pierdut viața, iar alte 48 au fost rănite. De asemenea, trei atacatori ar fi fost împușcați mortal.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1