Ce cadou inedit a primit Klaus Iohannis de la Donald Trump, în timpul vizitei la Casa Albă

iohannis_trump_casa_alba.jpg

iohannis trump casa alba
Klaus Iohannis și Donald Trump au făcut schimb de cadouri la Casa Albă
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Cea de-a doua vizită a lui Klaus Iohannis la Casa Albă are loc zilele acestea. Șeful statului a avut deja o întâlnire cu omologul său american, Donald Trump, cu care a avut de discutat mai multe teme stabilite anterior, printre care și problema vizelor pentru românii care vor să ajungă în SUA. Pe lângă lucrurile serioase discutate de cei doi lideri, momentul schimbului de cadouri s-a lăsat cu hohote de râs și cu aplauze.

În timp ce președintele României a ales un cadou clasic pentru Donald Trump, un stilou, liderul american i-a oferit lui Iohannis o șapcă albă pe care scria "Make Romania Great Again" (Faceți România măreață din nou - n.r.), cu referire la sloganul campaniei care i-a adus mandatul de președinte lui Trump - "Make America Great Again". 

iohannis_sapca_make_romania_great_again.jpg

iohannis sapca cu romania make great again primita de la trump
Klaus Iohannis a primit de la Donald Trump o șapcă cu mesajul "Make Romania Great Again"
Foto: Facebook

 

Klaus Iohannis a făcut un gest care i-a mulțumit și amuzat pe americanii aflați de cealaltă parte a mesei: a încercat șapca primită. Întâmplător sau nu, cadoul chiar se asorta cu ținuta președintelui, fiind în alb și albastru, culorile pe care Iohannis le-a ales pentru cămașa și cravata purtate la întâlnirea din Biroul Oval al Casei Albe.

gettyimages-621807826.jpg

make america great again
Make America Great Again - sloganul lui Donald Trump din campania prezidențială
Foto: Getty

Donald Trump, în timpul întâlnirii cu Iohannis: «Președintele României poate rezolva problema corupției»

trump_iohannis.jpg

klaus iohannis donald trump 2019
Este a doua întâlnire la Casa Albă între Klaus Iohannis și Donald Trump
Foto: Getty

 

Într-o declaraţie dată publicităţii de Casa Albă, preşedintele Donald Trump reafirmă şi întăreşte Parteneriatul dintre SUA şi România şi îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite. La rândul său, Iohannis a declarat, la Washington, după întâlnirea cu Trump, că preşedintele SUA este foarte interesat de creşterea prezenţei militare americane în România.

Klaus Iohannis a readus în discuție problema vizelor de SUA pentru cetățenii români, însă Congresul SUA trebuie să ia o eventuală decizie pentru includerea României în programul Visa Waver. De asemenea, problema vizelor a fost adusă în discuție și din perspectiva reciprocității SUA-Uniunea Europeană.

 

Președintele Donald Trump a recunoscut meritele societății românești și ale lui Klaus Iohannis în lupta anticorupție. "Cred că este un om (n.r. Klaus Iohannis) care poate rezolva problema corupției în România și a făcut eforturi mari, din ce am auzit. Și cred că este omul care poate rezolva problema corupției. Sunt mai multe țări minunate, ca România, dar au o problemă uriașă cu corupția. Am auzit că ați făcut progrese uriașe", a spus Trump în fața jurnaliștilor.

 

 

Citește și:

Klaus Iohannis, primit de Doanld Trump la Casa Albă. «Președintele României poate rezolva problema corupției»

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Casa Albă. Iată despre ce vor discuta

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1